Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ο δρόμος είχε τη δική του ανοησία…

Αυτόν τον έρημο δρόμο από την Καλαμάτα έως το Ριζόμυλο, τον ακούω καμιά εικοσαριά χρόνια τουλάχιστον… Μελέτες πάνω,μελέτες κάτω, και ούτε ο Μελέτης σας έκατσε, ούτε καν τα αμελέτητα του έργου!

Μία λύση Α δεν αρέσει στους μεν, μία λύση Β δεν αρέσει στους άλλους, και μία άλλη λύση δεν ικανοποιεί κανέναν… Έλα όμως που πρέπει να ικανοποιήσουμε όλα τα κάθε είδους ψηφαλάκια ;

Γιατί εμείς βλέπουμε μακριά ,έχουμε όραμα ,βλέπουμε μέσα στις κάλπες τι θα πέσει, και μην γίνει καμιά στραβή και μείνουμε στην απέξω… Δρόμος είναι αυτός συμπολίτες μου; ή ο ίδιος ο κορονοϊός, που εκεί που πας να τον βάλεις κάτω; έρχονται κάτι κρούσματα, και βάζουν σε καραντίνα μία πόλη.

Μόλις λες βρήκα τη λύση του έργου, ξεσηκώνονται οι πολίτες της τάδε περιοχής και δεν θέλουν υπερυψωμένο δρόμο, ή να περάσει από πάνω, ή από κάτω, η με γέφυρα από το φεγγάρι… Τι το παιδεύετε αγαπητοί μου; Άφησέ το καλύτερα… Δεν βγαίνει τίποτα! Υπάρχει φόβος εκεί που θα πάει καμιά μπουλντόζα να κόψει καμία στροφή, να πάρει παραμάζωμα καμία κάλπη ,και να χαθεί καμία βουλευτική έδρα, κανένας δήμος, καμία εργολαβία… Αφήστε το καλύτερα… βρείτε μία δικαιολογία και ξεχάστε το.. Αφού το γα….νο το έργο δεν γίνεται με τίποτα…

Πείτε ότι εκεί που ξεκινήσατε, πέσατε σε κάτι κρούσματα πολιτικής σκοπιμότητας, που ανέτρεψε όλη τη σχεδίαση.. Ξέρω εγώ; πείτε ότι ο Νοστράδαμος και ο Παΐσιος έχουν προβλέψει ότι το έργο είναι γραμμένο να μη γίνει ποτέ.. Ετσι κι αλλιώς τι το θέλετε τώρα; Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, μέχρι να έρθει στα ζύγια της η χώρα, θα εχετε ξεχάσει και εσείς τι ήταν αυτό που σχεδιάζατε ακριβώς, τι θέλατε να κάνετε,και ποιος ήταν ο σκοπός σας…. Άσε που έχετε άλλα τρομερά έργα να τελειώσετε..

Πρέπει να τελειώσετε τους κρεμαστούς κήπους της Οδού Ιατροπούλου, και το Τζανε- Καλαμάκι κοντεύει να γίνει ο εφιάλτης στο δρόμο με τις παρακάμψεις… Αφήστε το καλύτερα..

Θόδωρος Γαλανόπουλος