Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Ραγδαίες εξελίξεις: Βρέθηκε επιτέλους η… μίζα Σαμαρά

Νομίζω ότι τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, ειλικρινά δεν έχω δει πιο κωμική απόπειρα αντιπερισπασμού, από την υπόθεση της μίζας Σαμαρά.

του Μανόλη Καψή

Ενώ ο τόπος βοά (στην κυριολεξία) από τις βορβορώδεις αποκαλύψεις που προκύπτουν από την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε στην προανακριτική της Νοβάρτις “μίζα Σαμαρά”.

Ζητεί δε να γίνει ενδελεχής έλεγχος και διερωτάται γιατί δεν έχει αποσταλεί η σχετική μαρτυρική κατάθεση στη Βουλή “αμελλητί”, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Εντάξει το τελευταίο μπορεί να απαντηθεί ως “ευκολάκι”. Και η απάντηση είναι ότι η σχετική μαρτυρία ερευνήθηκε και τέθηκε στο αρχείο ως κωμική. Από τους εισαγγελείς της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τον Νίκο Παππά -ναι τον Νίκο Παππά τον συνομιλητή του Σάμπυ Μιωνή, ναι αυτόν που γνώριζε τα πάντα για το παραδικαστικό του Παπαγγελόπουλου και τα χρήματα που έβγαιναν…- να ζητάει εξηγήσεις για τη μίζα των 2,6 εκατ. που πήγαν -λέει- για την προεκλογική καμπάνια του πρώην Πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο μάρτυρας που καίει Παπασταύρου και Σαμαρά; Ονομάζεται Άρτεμις Νιάρου και δουλεύει λέει στην εταιρεία Diligence. Τι κάνει η εταιρεία Diligence; Η εταιρεία είναι λέει ιδιωτική και ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Εχετε ακούσει εσείς ιδιωτικές εταιρείες να ασχολούνται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Από την ανάρτηση στο διαδίκτυο μάλλον με ισολογισμούς ασχολείται η εταιρεία, αλλά ας είναι. Αρχίζει η πλάκα. Οπως καταθέτει στις αρχές η μάρτυς, επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Nicolas Day, ο οποίος ήταν πριν πράκτορας της MI5. Προσόν της εταιρείας προφανώς είναι και η εχεμύθεια, γι’ αυτό και λέει σε όλους φορα παρτίδα η κ. Νιάρου, ότι το αφεντικό ήταν πρώην πράκτορας. Η πλάκα συνεχίζεται.

Τι καταθέτει η κ. Νιάρου; Για τον Παπασταύρου; Τον κολλητό του Σαμαρά; Καταθέτει λοιπόν ότι τον Παπασταύρου τον εντόπισαν σε μια έρευνα που έκαναν για πελάτη τους, αλλά δεν μπορεί να πει το όνομά του. Σωστά. Αν ήταν πράκτορας της ΜΙ5 θα τον είχε δώσει στεγνά. Αλλά τώρα πρέπει να τηρήσει την απαραίτητη εχεμύθεια. Και τι εντόπισαν; Μίζα για τον Παπασταύρου; Εεε… όχι ακριβώς. Εντόπισαν όμως -κρατηθείτε μην πέσετε- ότι ο Παπασταύρου είναι αχυράνθρωπος του επιχειρηματία Beny Steinmetz. Φοβερό; Φοβερό. Και εκτός του ότι μάλλον είναι Εβραίος ο επιχειρηματίας -γεγονός που σίγουρα δεν αρέσει στον κ. Παπαγγελόπουλο και σε ορισμένους Συριζαίους- γιατί είναι κακός ο κ. Steinmetz; Γιατί λέει θέλει να αγοράσει ένα εργοστάσιο Νίκελ στα Σκόπια. Μιλάμε για φοβερό σκάνδαλο, ε το αντιλαμβάνεστε… Όχι απλώς θέλει να αγοράσει εργοστάσιο αλλά εργοστάσιο Νίκελ.

Και γιατί τραβάει ζόρι η κ. Νιάρου- και αυτή εθελοντικώς καταθέτουσα στους εισαγγελείς διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίσχη της κυβέρνησης Σαμαρά- με την αγορά του εργοστασίου; Γιατί λέει θέλει ο Παπασταύρου να ρίξει την τιμή της μετοχής ώστε να αγοραστεί σε φθηνή τιμή το εργοστάσιο. Και αυτήν τι την νοιάζει θα μου πείτε; Περιμένετε, η πλάκα συνεχίζεται.

Συνεχίζει λοιπόν στην κατάθεσή της στις ελληνικές αρχές (σαν να ακούς τον Σκουρλέτη):

“Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων, προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το άτομο αυτό ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις, όπως αυτή που θα χάσουν τη δουλειά τους 2 χιλιάδες εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Beny Steinmetz.” Προφανώς λοιπόν έχουμε μια κατάθεση που έχει στόχο να εμποδίσει μια αγοραπωλησία, αν δεν είναι όλα στην φαντασία της κ. Νιάρου. Πάντως κάτι το επιλήψιμο δεν διαπιστώνουμε. Εμείς. Αλλο ο ΣΥΡΙΖΑ…

Τώρα αν η κ. Νιάρου εργάζεται έστω, σε ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με το μαύρο χρήμα, μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί τραβάει ζόρι με τις απολύσεις; Συνδικαλίστρια είναι; Μέλος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Σκοπίων; Γιατί δεν παίρνει αγκαζέ τη Νοτοπούλου να οργανώσουν μια διαδήλωση;

Απορία δημιουργεί επίσης ότι η περίφημη μάρτυς δεν καταθέτει τίποτα για μίζες. Πώς προέκυψε τότε η μίζα στον Παπασταύρου, που πήγε στον Σαμαρά για την προεκλογική του εκστρατεία θα ρωτήσετε; Υπομονή η πλάκα έχει και συνέχεια…

Η κ. Νιάρου κατέθεσε ένα σχεδιάγραμμα όπου λέει ότι δείχνει τη διαδρομή του μαύρου χρήματος. Διάφορα προσωπάκια, σκιτσάκια και κάπου στη μέση, έχει γράψει: “2,6 εκατ. στάλθηκαν στον Παπασταύρου, που ήταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μέσω της Fairwinds Assets. Πιστεύεται ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την εκλογική καμπάνια του Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2015”. Πιστεύεται, όπως λέμε κάπου άκουσα και κάποιος μου είπε. Και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ντεντέκτιβ -ερευνητής- βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λάπας το θεωρεί στοιχείο. Και όμως. Αλλά η πλάκα συνεχίζεται.

Ερώτηση: Γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά τα στοιχεία και έδωσε μόνο το σχεδιάγραμμα; Απάντηση δεν έχω, έχω όμως το άλλο.

Η περίφημη κατάθεση – μαϊμού τέθηκε στο αρχείο αφού ερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Δηλαδή από δικαστικούς της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε κι άλλα;

από το thetoc.gr