Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ο Καλαματιανός Dr Ιωάννης Βεργινάδης ένας εκ των «εγκεφάλων» πίσω από τη νέα ακτινοθεραπεία – εξπρές FLASH που «γεννά» νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου (video)

Μια νέα θετική εξέλιξη στον τομέα της υγείας και της έρευνας που δημιουργεί νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο λόγος για τη νέα ακτινοθεραπεία – εξπρές FLASH που αναπτύσσεται στο Κέντρο Καρκίνου Άμπραμσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έχει “άρωμα” Μεσσηνιακό!

Μέλος της ομάδας αυτής είναι ο καλαματιανός Βιολόγος – Ερευνητής δρ. Ιωάννης Βεργινάδης, ο οποίος βρίσκεται στον “πυρήνα” της πρωτοποριακής αυτής έρευνας ελπίζοντας να συμβάλλει ώστε να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο “early career investigator of the month” από την “Radiation Research Society” (Κοινότητα Έρευνας των Ακτινοβολιών) για το μέχρι σήμερα έργο του.

“Η ακτινοθεραπεία FLASH ενδέχεται να μειώσει αισθητά τις βλάβες σε ζωτικά όργανα που δέχονται ακτινοβολία, βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ την ποιότητα ζωής του καρκινοπαθούς” σημείωσε ο Δρ. Ιωάννης Βεγινάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST αναφέροντας ακόμη πως “στις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ακόμη και τις πιο ανθεκτικές στη θεραπεία μορφές καρκίνου, όπως άλλωστε έχει ήδη δειχθεί σε τύπους καρκίνου που πριν 10-20 χρόνια θεωρούνταν ανίατοι”.