Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

«Ο καραγκιόζης στο βυθό» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

«Ο καραγκιόζης στο βυθό» του Θεάτρου Σκιών Δημητρακόπουλου που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 στο Κάστρο της Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 15 χρόνια στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας και η είσοδος είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό του παραδοσιακού θεάτρου σκιών και του ζωντανού θεάτρου. Οι θεατές θα απολαύσουν εννιά φιγούρες και δυο ηθοποιούς που συνυπάρχουν επί σκηνής και αλληλεπιδρούν σε ένα πρωτότυπο έργο που αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία των θαλασσών. Πρωταγωνιστές πέρα από τον λαϊκό μας ηρώα Καραγκιόζη και την παρέα του, είναι ο Ρύπος και η Μόλυνση που πολιορκούν θάλασσα και βυθό και αιχμαλωτίζουν τους ανθρώπους!

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις ενδυματολογικές επιλογές της παράστασης. Τα κοστούμια των δυο ερασιτεχνών ηθοποιών που έχει επιμεληθεί η ομάδα υπό την καθοδήγηση της Μαρίζας Νταϊφά είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο θα μάζευε κανείς από μια παραλία. Καπάκια, σακούλες, δίχτυα, μπουκάλια και ρολά χαρτιού συνθέτουν δυο ξεχωριστά κοστούμια που θα προκαλέσουν εντυπώσεις και θα προβληματίσουν.