Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ο Λούης Τσάτουμας στην ιστοσελίδα της IAAF

Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) που χαρακτηρίζεται για την τεράστια επισκεψιμότητα της, φιλοξενεί στο μενού της θεματολογίας της το όνομα του Λούη Τσάτουμα.

Ο Λούης Τσάτουμας έχει εισέλθει σε ένα πολύ στενό κύκλο αθλητών του άλματος σε μήκος, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει, από το 1896 μέχρι σήμερα, υψηλότατου επιπέδου επιδόσεις. Ο Τσάτουμας βρίσκεται στην 12η θέση του άλματος σε μήκος όλων των εποχών, δίπλα σε μύθους του κλασικού αθλητισμού στο σύνολο του.

Ο Τσάτουμας ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία του Μεσσηνιακού και στελέχωσε αργότερα τις αγωνιστικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, πραγματοποίησε σημαντικές νίκες και Πανελλήνια ρεκόρ και πρόβαλε το όνομα της Καλαμάτας, των “Παπαφλεσσείων” και του Μεσσηνιακού σε όλη την υφήλιο.

Σήμερα, ως μέλος της οικογένειας του Μεσσηνιακού συμβάλει με ποικίλους και πολυάριθμους τρόπους στον σχεδιασμό του Μεσσηνιακού του μέλλοντος.

Η λίστα των κορυφαίων αλτών της IAAF, το προφίλ του Λούη Τσάτουμα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τα προφίλ των μύθων του αθλήματος και παγκοσμίων ρέκορντμαν Μάικ Πάουελ (8,95μ), Μπομπ Μπίμον (8.90μ) και Καρλ Λιούις (8,87μ).