TOP

Ο Υπουργός Υγείας στο Κ.Υ. Πύλου – “1.200 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ μέχρι το τέλος της χρονιάς” – Η προτροπή του Β. Κικίλια προς τους πολίτες (video)

Στο Κέντρο Υγείας Πύλου και σε άλλες υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην όλη υπόθεση ανάσχεσης της πανδημίας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για την όλη τους προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτής της κατάστασης και τα όσα ανέκυψαν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο με τις αυξημένες υποχρεώσεις.

Εδώ εστίασε ιδιαίτερα στον σχεδιασμό ο οποίος έχει δρομολογηθεί και στα όσα έρχονται τα οποία σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν:

.τους επικουρικούς σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενίσχυσαν την όλη προσπάθεια και οι οποίοι θα πάρουν στο σύνολό τους τη μοριοδότηση που πρέπει και μέσα ΑΣΕΠ θα παραμείνουν στο σύστημα υγείας, τη μετατροπή συμβάσεων επικουρικών ιατρών με αξιολόγηση σε Επιμελητές Β’,  την επέκταση των συμβάσεων των 4.000 επαγγελματιών υγείας του ΟΕΑΔ, την δυνατότητα ψηφιοποίησης του συστήματος υγείας, τη δρομολόγηση αναβάθμισης στις δομές με ενεργειακά αναβαθμισμένες δομές…

Ο Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του τόνισε πως “…ήρθα σήμερα εδώ στην Πύλο καθότι ήθελα να δείξω πως είναι πολύ σημαντικό και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας να ξέρουν πως είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους”.

Στάθηκε παράλληλα στη μεταρρύθμιση που προχωρά στην οποία τα Κέντρα Υγείας θα παίξουν ένα κομβικό ρόλο, ενώ μίλησε και για την όλη προσπάθεια στην οποία μέχρι το τέλος της χρονιάς 1.200 μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με όλο τον εξοπλισμό…

Δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει και στην παρότρυνση προς τους πολίτες με την συμπεριφορά τους και με την ατομική τους ευθύνη να συμβάλλουν και αυτοί. “Τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τις ευπαθείς ομάδες, παρακαλώ πάρα πολύ… είναι μια προσπάθεια συλλογική”.