Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

«Ο Φιάκας» θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου 2017 στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Ένας …απατεών, «ο Φιάκας», του Δημοσθένη Μισιτζή, είναι η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού και η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Πληροφορίες για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ έδωσαν η Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο σκηνοθέτης, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, στο ΔΗΠΕΘΕΚ, αναφέροντας ότι την κωμωδία αυτή του 1870 θα αποδώσουν οι εξής ηθοποιοί: Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς, Ματθίλδη Μαγγίρα, Όλγα Αλεξανδροπούλου και Άρης Tσαμπαλίκας. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετζικώφ.

Οι παραστάσεις κατά την εορταστική περίοδο θα δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 23, στις 26 και στις 29 Δεκεμβρίου, μα και στις 30 του μήνα, όπως και στις 2 Ιανουαρίου 2018. Κατά τα λοιπά, το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00, μέχρι τις 4 Μαρτίου.
Ο κ. Σοφιανός, που κατάγεται από το Πεταλίδι, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕΚ, τονίζοντας ότι το έργο είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα, «σε γλώσσα που πρέπει να διατηρηθεί, γιατί είναι οι πηγές μας». Το μεγάλο στοίχημα είναι να επικοινωνηθούν τα μηνύματα του έργου στο κοινό σ’ αυτή τη γλώσσα, ενώ το δεύτερο στόχο συνιστά η ψυχαγωγία, δηλαδή «να κάνει το κοινό ένα διάλειμμα από το σκληρό ενεστώτα», όπως επεσήμανε ο κ. Σοφιανός.
Η κα Μπελογιάννη και ο κ. Σοφιανός ευχαρίστησαν το ξενοδοχείο Elite και τον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαγάκο, αντίστοιχα, για την παροχή φιλοξενίας και εστίασης προς τους ηθοποιούς.