Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Πέντε νέα έργα με χρηματοδότηση από δανεισμό ύψους 1,87 εκατ. ευρώ

Σε συνέχεια έγκρισης τροποποίησης από το Δημοτικό Συμβούλιο της 625/2017 Απόφασής του (Σύναψη Γ΄ Δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), ο Δήμος Καλαμάτας απέστειλε προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχετικό αίτημα και τα Τεχνικά Δελτία πέντε νέων έργων προς δανειοδότηση.

Τα προς δανειοδότηση έργα (ΕΤΕπ: 75% και ΤΠ&Δ: 25%), συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, είναι τα εξής:

α/α

ΕΡΓΟ

ΠΡΟΠ/ΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
1. Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο «Παλιάμπελα» και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας 300.000 €
2. Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα και ηλεκτροφωτισμός του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου) 470.000 €
3. Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης 300.000 €
4. Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού 400.000 €
5. Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 400.000 €

ΣΥΝΟΛΟ:

1.870.000 €

Με το τελευταίο έργο θα επιτευχθεί η επισκευή και ανάδειξη του κελύφους του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας θεατών του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να αναβαθμισθεί ο χώρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και γενικότερα η περιοχή.

Τα έργα αυτά είναι πλήρως μελετημένα και έτοιμα προς δημοπράτηση.
Εκτιμάται ότι κατά τις δημοπρασίες θα δοθούν εκπτώσεις που θα αντιστοιχούν σε ποσόν περίπου 900.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπαχθούν σε χρηματοδότηση και νέα έργα.
Με τα προτεινόμενα έργα λύνονται σοβαρά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού και θα δοθεί σημαντική ώθηση στους τομείς αυτούς και στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες. Τα έργα, τα οποία κατασκευάσθηκαν ή θα κατασκευασθούν με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πολύ χαμηλό επιτόκιο, αποδεικνύουν την ορθή επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την άντληση χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, κάτι που ακολούθησαν δεκάδες άλλες Δημοτικές Αρχές.