Τετάρτη
17
Απρίλιος
TOP

“Πανηγύρι” Τατούλη σε… μισοάδεια αίθουσα – Πατατράκ… στο Μέγαρο Χορού

Εάν αναλογιστεί κανείς την κινητοποίηση που έγινε από το γραφείο της Περιφέρειας – κι όχι μόνο – περίμενε κανείς να δει τουλάχιστον μια συγκέντρωση που θα ικανοποιούσε τις… επιδιώξεις αυτών που την έκαναν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, από την μια… Από την άλλη, μια εκδήλωση που θα προέβαλε τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συμβολή της, κατά το έτερο… σκεπτικό.

Τι έγινε τελικά; Πως το λένε στο χωριό… “πανηγύρι”, με χορευτικά δρώμενα για να μην παρεξηγηθούμε… Εάν είχε και γουρνοπούλα στην είσοδο, τότε θα ήταν ολοκληρωμένο το “πανηγύρι”.

Οι σκοποί – που καταγγέλθηκαν μάλιστα ως προεκλογικοί και φιέστα – δεν επετεύχθησαν, αφού το όλο “πανηγύρι” που στήθηκε άφησε αρνητικές εντυπώσεις.

Σκεφθείτε απλά… Όταν στην μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου κάνεις τόσο μεγάλη κινητοποίηση, καλείς σε συνεντεύξεις τύπου τους πάντες, καλείς προσωπικά – πήραν “φωτιά” εκείνα τα τηλέφωνα – πολίτες, ψηφοφόρους-υποστηρικτές, λογιστές και να φέρουν και όσους μπορούν από το γραφείο τους… σωματεία, εργαζόμενους, υπαλλήλους σου, συλλόγους, φορείς, έχεις και πάρα πολλούς μα πάρα πολλούς βοηθούς και συνεργάτες (ειδικούς και μη), έχεις και εκείνους από τους άλλους νομούς, έχεις και την… ΤΑΠΤοΚ παρούσα, έχεις και τους γειτόνους, έχεις και τον… συνδυασμό – όσοι έμειναν – έχεις τους… φιλόδοξους, έχεις τους… ακόλουθους, και κάποιους που τους… στήριξες στις εκλογές, και – βρε παιδί μου – έχεις και το πρωτόκολλο που στη… σούμα του πιάνει καμιά 100αριά που ”αναγκαστικά” θα έρθουν, και έχεις και τα πολιτιστικά σχήματα παρόντα που θα συμμετέχουν και θα χορέψουν και έχεις και μουσικές χορωδίες με όργανα και, έτσι προσδοκείς να γέμιζε υποτυπωδώς μια αίθουσα 600 θέσεων και στο τέλος αντικρίζεις αυτό το θέαμα, τότε κάτι πολύ απλά δεν πάει καθόλου καλά. Απλά, η εν λόγω πρόσκλησή σου δεν είχε απόκριση και η εκδήλωση κρίνεται ως… αποτυχημένη.

Εάν, λοιπόν, δεν είχαν πάει κάποιοι από τους ανωτέρω, και, οι γονείς των παιδιών να τα δουν, εάν δεν είχαν πάει και αυτοί που τους έχουν… υποχρεώσει με χορηγίες οι οποίες είναι μηδαμινές σε πολιτιστικούς συλλόγους, εάν δεν είχαν πάει και οι προσωπικοί φωτογράφοι, “εκείνοι” που τους είχαν… τάξει ότι θα τους κάνουν προέδρους των Επιμελητηρίων, “άλλοι” που τους έχουν έχουν διορίσει τη γυναίκα, “άλλοι” που τους έχουν τάξει να τους κάνουν δημάρχους και μάλιστα με τα… ψάρια του μεσσηνιακού κόλπου, ακόμη ακόμη και “κάποιοι” που τους έχουν… τάξει πως η “Μαύρη Θύελλα” θα είναι πρωταγωνίστρια στο… Champions League και μάλιστα από του χρόνου ανεβαίνοντας δύο κατηγορίες (;), ακόμη “γραφικός” ο οποίος του έχουν… τάξει να του λύσουν το θέμα των φωτοβολταϊκών του, τότε θα ήταν απολύτως κενή από μισοάδεια που ήταν τώρα, η αίθουσα.

Οφείλουμε να πούμε ωστόσο πως την παράσταση την… έκλεψαν οι πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι με το άρτιο θέαμα που προσέφεραν, και, σε άλλες περιπτώσεις – μια και ήταν η είσοδος ελεύθερη – θα έπρεπε ο κόσμος να είναι μέχρι την πλατεία…

Όπως είπε ένας πολίτης: “Ένας μόνο σύλλογος έκανε τις προάλλες εκδήλωση και είχε γεμίσει και το προαύλιο”… Και τώρα…

Αντιμέτωπος με το… έργο του και το λυπηρό… αυτό θέαμα ο κ. Τατούλης καθυστερημένος – όπως συνηθίζει – σε αυτή την αίθουσα βγήκε να πει το όραμά του.  Το θέαμα αυτό είναι… πρόκληση και για τις επιδιώξεις κάποιων από την Περιφέρεια που στον επικοινωνιακό βωμό θέλησαν να προβάλλουν το έργο της Ε.Ε. και κατάφεραν με την εικόνα αυτή να προκαλέσουν.

Εν κατακλείδι, μάλλον ήταν το “βατερλό” του Τατούλη σε μια φιέστα που πήγε να κάνει μέσα στο “σπίτι” του Νίκα στην Καλαμάτα, μόνο και μόνο για να αποδείξει πως “υπάρχει” στη Μεσσηνία.

*Και για τους… καλόπιστους οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πολύ πολύ λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και σβήσουν τα φώτα και βγει στην σκηνή η κα Νικολάκου για να κάνει την έναρξη…

 

“Κεραυνοί” Νίκα για Τατούλη: “προεκλογική φιέστα – προσβολή για το δήμο – ενημερώνω την Ε.Ε.”