Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας οι Δ’ Χαιρετισμοί στη Μεθώνη

 Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, τελέστηκε η Δ’ στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στη Μητροπολιτική Περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής του περιοδείας για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επισκέφθηκε την ιστορική Κωμόπολη της Μεθώνης.

Κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών, χοροστάτησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Καθεδρικό Ναό της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού Οικονόμο Δημήτριο Καλδή και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκου.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο «μάνα του κόσμου», η οποία προσέφερε την ψυχή και το σώμα της για τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Συνάμα προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν τη θυσιαστική της πορεία, δείχνοντας ανοχή και αγάπη στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Δημήτριος Βρεττάκος.