Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Πιέσεις Νίκα και “Σολομώντεια” λύση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσει στο επόμενο διάστημα. Στο επίκεντρο κυρίαρχα το τμήμα από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο, εκεί όπου υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία υποστηρίζει την παραλιακή χάραξη κι η άλλη την άνω χάραξη, δηλαδή τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού.

Στην όλη συζήτηση πάντως όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα ο δρόμος να είχε ολοκληρωθεί χθες. Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πιέζει διαρκώς για την βέλτιστη λύση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τραπέζι της συζήτησης έχει τεθεί και μία “Σολομώντεια” λύση, με δρόμο που θα ενώνει την Καλαμάτα με το Αεροδρόμιο “πατώντας” στη παραλιακή χάραξη και αξιοποιώντας όλο το δυτικό μέτωπο της Καλαμάτας κι εν συνεχεία να ακολουθεί την χάραξη που προκρίθηκε κατά την περίοδο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά βεβαίως αναμένονται να ξεκαθαριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για ένα έργο κορυφαίας σημασίας που δεν χωρούν μικροπολιτικές κι άλλες σκοπιμότητες.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση εξυπηρετεί και τα σχέδια της σημερινής δημοτικής αρχής Καλαμάτας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι κρίσιμο είναι η αξιοποίηση της δυτικής παραλίας αλλά και η σύνδεση του αστικού ιστού με το αεροδρόμιο της πόλης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί και ραντεβού του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.