Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πολιτική θύελλα στη Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ αρνείται ότι τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες

Μία πρωτοφανής πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία, καθώς ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κατηγορεί τον πρόεδρο ότι τον κατασκοπεύει με drone, μετά τη διαρροή φωτογραφιών που φέρονται να εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά του με ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο και το συρτάρι γεμάτο μετρητά. Ο πρόεδρος πάντως σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αμφισβήτησε την εγκυρότητα κάποιων, όχι όμως όλων των φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στα βουλγαρικά Μέσα αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαρροή κλιμάκωσε μια ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πολιτικού του αντιπάλου, προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες.

Στη μία φωτογραφία ο πρωθυπουργός διακρίνεται να κοιμάται στο κρεβάτι του. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και δέσμες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ καθώς και ράβδους χρυσού μέσα στο μισάνοιχτο συρτάρι του κομοδίνου.

«Ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε χθες βράδυ ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον πρόεδρο της χώρας. «Επέτρεψε στον εαυτό του να πετάξει ένα drone και να τραβήξει φωτογραφίες μου».

Ο Μπορίσοφ είπε ότι η φωτογραφία στην οποία εικονίζεται να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία μπορεί να είναι πραγματική. Όσον αφορά τις άλλες φωτογραφίες, είπε ότι θα μπορούσαν να παραποιηθούν αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί μέχρι αυτές να διερευνηθούν.

Ο Ράντεφ, επικεφαλής του αντιπολιτευτικού σοσιαλιστικού κόμματος, παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του ένα drone, αλλά απέρριψε την κατηγορία ότι το χρησιμοποίησε για να φωτογραφήσει τον Μπορίσοφ ως «φαντασία και παράνοια».

«Αυτή η εισβολή στον προσωπικό χώρο όπου κοιμάται ο Μπορίσοφ είναι πολύ επικίνδυνη», είπε ο Ράντεφ. «Αυτή η καταπάτηση της ιδιωτικότητας είναι παράλογη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρώην σωματοφύλακας του δικτάτορα της κομμουνιστικής εποχής Τόντορ Ζίβκοφ, οι φωτογραφίες έχουν στόχο να υπομονεύσουν την κυβέρνησή του πριν τις σημαντικές «γεωπολιτικές» αποφάσεις του Ιουλίου, μεταξύ των οποίων η είσοδος της χώρας στην Τραπεζική Ένωση (της ΕΕ) και στην Ευρωζώνη.

«Από εδώ και στο εξής θα κοιμάμαι με όπλο», είπε ο Μπορίσοφ.

πηγή: cnn.gr