Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Προς διαγραφή από το ΚΙΝΑΛ ο Γιαννακούρας; Αφορμή η στήριξή του σε Τατούλη

Εξελίξεις φαίνεται ότι θα υπάρξουν στο ΚΙΝΑΛ σε σχέση με στελέχη που θα κινηθούν εκτός κομματικής γραμμής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα πως θα πορευτεί με τον Πέτρο Τατούλη πυροδότησε την αντίδραση των κομματικών οργάνων, με ανακοινώσεις να εκδίδουν τόσο η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, όσο και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, διαμηνύοντας ότι “…τα κεντρικά στελέχη οφείλουν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΚΙΝΗΜΑ” και πως “Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αντίπαλο υποψήφιο και να παραμένουν μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”.

Αναλυτικά το η ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής στην Αρκαδία αναφέρει:

“Η  θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Οι δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα, έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες του κόσμου της κεντροαριστεράς για αλλαγή σελίδας  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η στάση του κ. Γιαννακούρα δεν εκφράζει τη βούληση του κινήματός για αυτόνομη  πορεία μας, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε. Οι διαδικασίες υποστήριξης υποψηφίου περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα ολοκληρωθούν την 7-11-2018. Τα μέλη του κινήματος και ιδιαίτερα τα κεντρικά στελέχη οφείλουν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΚΙΝΗΜΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αντίπαλο υποψήφιο και να παραμένουν μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”.

Την ίδια στιγμή η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας σχολιάζει:

” Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, με σημερινή του δήλωση ανέφερε, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον κ. Πέτρο Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πίστη του στο ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και τη Σοσιαλδημοκρατία.

Το Κίνημα Αλλαγής του οποίου η σημαντικότερη πολιτική δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη που θα στηρίξει στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές για την Πελοπόννησο.

Στις 7 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής στην Τρίπολη με την παρουσία της Προέδρου σ. Φώφης Γεννηματά, για την ανάδειξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, προτάσσει την προσωπική του επιλογή, μη σεβόμενος τις διαδικασίες που έχουν καθιερωθεί από το Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη υποψηφίων Περιφερειαρχών σε όλη τη Επικράτεια.

Εμείς να θυμίσουμε τους στοίχους του Διονύση Σαββόπουλου από το Φορτηγό…

..κ’ έρχεται η στιγμή για ν αποφασίσεις

με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις”.