Τετάρτη
17
Απρίλιος
TOP

Προσκλήσεις του ΠΕΠ για δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και ΚΔΑΠ με Α

Δύο ακόμα προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ, εκδόθηκαν για την περίοδο 2020 – 21 από την διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας (ΕΥΔΕΠ) Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 20.

Η πρώτη (ΠΕΛ93), με προϋπολογισμό 4.900.000 ευρώ, αφορά την δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” και η δεύτερη (ΠΕΛ94) προϋπολογισμού 200.000 ευρώ αφορά την δράση Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση και αναπηρίες.

Οι εν λόγω δράσεις, δυνητικός δικαιούχος των οποίων είναι η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Αναλυτικά, η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αφορά την παροχή υπηρεσιών σε άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών σε νοικοκυριά που απειλούνται από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους.

Συγκεκριμένα αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) θέσεων παροχής φροντίδας και φύλαξης παιδιών, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, στις ακόλουθες κατηγορίες δομών (δημόσιες και ιδιωτικές), α) Βρεφικοί Σταθμοί, β) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, γ) Παιδικοί σταθμοί και δ) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του.

ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Η εν λόγω δράση αφορά την παροχή υπηρεσιών σε άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών σε νοικοκυριά που απειλούνται από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους. Ειδικότερα αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών και εφήβων με νοητική υστέρηση ή/και αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του προστατευόμενου παιδιού / εφήβου.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία των δύο εν λόγω προσκλήσεων μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eydpelopgr.