Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Προτάσεις και ιδέες για την οικονομική ανάκαμψη του επιχειρηματικού κόσμου στη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στην Κορώνη

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στην Κορώνη Μεσσηνίας στις 29 & 30 Μαΐου 2021.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο τ. υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δ.Ε. Κορώνης Δημήτρης Σιψάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Διονύσης Αγγελόπουλος, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κοινωνία σε Κίνηση Ηλίας Κανάκης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αθανάσιος Πετράκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ευάγγελος Ξυγκώρος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης Μαρία Βαγγελινού – Γιαλλέλη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτριος Τερζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Παρασκευάς Παπασταθόπουλος και ο αντιπρόσωπος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος θέματα ύψιστης σημασίας για τους κατοίκους της πόλης της Κορώνης ενώ κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες για το άμεσο μέλλον και την οικονομική ανάκαμψη όλου του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και για την εκεί δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρξει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας για τους κατοίκους, τους παραθεριστές αλλά και τους επισκέπτες. Επίσης, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και τα προβλήματα που θα προκύψουν από σήμερα (έναρξη πλειστηριασμών), η επιτακτική ανάγκη να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακάτικη αργία, ενώ για ακόμα μια φορά επισημάνθηκαν τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση και χρήζουν άμεσης υλοποίησης.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν. Τέλος, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.