Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Πρώτο κουδούνι ξανά – Με μάσκες, ανοιχτά παράθυρα και αντισηπτικά

Στραμμένα στην εξέλιξη της πανδημίας παραμένουν όλων τα βλέμματα, με την εικόνα στην Ελλάδα να είναι σαφώς καλύτερη, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, που στο τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσουν για την άρση ή όχι των μέτρων, τη στιγμή που και η επιδείνωση του καιρού, μοιάζει να προβληματίζει, όπως και τα ελληνοτουρκικά που έρχονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Στο μεταξύ, σήμερα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά με την αγωνία έκδηλη για τη συνέχεια, άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Οι μαθητές, όπως σημειώνουν οι γονείς, περίμεναν πως και πως την έναρξη, καθώς οι περίοδος στη διάρκεια της καραντίνας που το μάθημα γινόταν μέσω τηλεκπαίδευσης, φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τα παιδιά…

Άνοιξαν, λοιπόν, σήμερα τα σχολεία και να δούμε ποια είναι τα μηνύματα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά ζητήτημα και ό,τι τυχόν προκύψει, θα αντιμετωπιστεί σύντομα στο μέλλον.

Προφανώς γονείς και εκπαιδευτικοί συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται, γι’ αυτό άλλωστε αι εκφράζουν τις αγωνίες τους. Όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα από το υπουργείο, τόσο όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών, όσο και στην καθαριότητα.