Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πως και πότε θα τρέξουν Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Με την υπόθεση των αντιπλημμυρικών να είναι σε προτεραιότητα και την αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα, όσα δεν έγιναν εδώ και πολλά χρόνια,  το επόμενο… στοίχημα έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των οδικών τμημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για τη Μεσσηνία. Το Καλαμάτα – Ριζόμυλος με νέα χάραξη και το καλό Νερό – Τσακώνα με την εκκρεμότητα της μελέτης κόστους – οφέλους πάνε πακέτο για χρηματοδότηση στην ΕΤΕπ. Επιδίωξη είναι να υπάρξουν θετικές απαντήσεις μέσα στη χρονιά.

Με τις εκκρεμότητες πλέον για το Καλό Νερό – Τσακώνα και το Καλαμάτα – Ριζόμυλος να είναι συγκεκριμένες, ο δήμαρχος Καλαμάτας εμμένει στο θέμα της παραλιακής χάραξης σημειώνοντας παράλληλα πως αποτελεί τη βέλτιστη λύση και ζητά αυτό να ληφθεί υπόψιν στις επιλογές του υπουργείου.

Μένοντας στα οδικά θέματα να δούμε και τις εξελίξεις γύρω από το άλλο κομβικό μέτωπο της Πελοποννήσου, το Πάτρα – Πύργος. Μέσα στο μήνα με βάση τα όσα υποστήριξε ο κ. Δέδες θα ξεκινήσει η τμηματική συμβασιοποίηση των εργολαβιών και ακολούθως στόχος είναι μέσα στη χρονιά να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα.