Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιακών ομάδων 70-74 και 65-69

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού των ηλικιακών ομάδων 70-74 και 65-69 ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Όπως είπε, στις 26/3 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-74 και λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

Παράλληλα, όπως εξήγησε από την Τετάρτη, 31/3, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν -αν δεν είναι- στην ομάδα Α. Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ενώ ο ίδιος διευκρίνισε πως η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Εμβολιασμός ατόμων με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είπε πως «από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Ως τώρα κλείστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Απριλίου.

πηγη