Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις και στα Ειδικά Σχολεία!

Σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του COVID 19 για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις καθώς και για τον  εμβολιασμό στα ειδικά σχολεία τόσο για τους μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω), τους  Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό́ Εκπαιδευτικό́ Προσωπικό́ (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό́ Βοηθητικό́ Προσωπικό́ (Ε.Β.Π.) των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τα βήματα για τη διαδικασία εμβολιασμού είναι τα εξής:

1.      Ελέγχετε αν είστε στην σειρά εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr, δηλώνοντας το ΑΜΚΑ σας, είτε με μήνυμα στο  13034 γράφοντας  ΑΜΚΑ (ΚΕΝΟ) ΕΠΩΝΥΜΟ.

2.      Εφόσον βρίσκεστε στη λίστα εμβολιασμού μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με τους εξής τρόπους:

  •   Θα λάβετε γραπτό μήνυμα (SMS) με προ-κρατημένο ραντεβού, εφόσον έχετε  εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είστε δικαιούχοι εμβολιασμού, που θα πρέπει να επιβεβαιώσετε μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται.
  •   Μπορείτε , επίσης, αν δεν είστε εγγεγραμένος στην αυλη συνταγογραφηση, να κλείσετε ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κάνοντας σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet.
  •   Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό, μεταβαίνοντας εσείς ή κάποιος εκπρόσωπος σας με το ΑΜΚΑ και την αστυνομική σας ταυτότητα  στο  πλησιέστερο ΚΕΠ ή Φαρμακείο.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος για εμβολιασμό, μπορεί να  ΑΛΛΑΞΕΙ Ή ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ έως και τρείς (3) ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία και ΜΟΝΟ 1 φορά. Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, δε θα έχετε τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες

Για περισσότερες λεπτομέρειες  και οδηγίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.