Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Σήμερα η δεύτερη πράξη του δράματος – Οδύνη και θρήνος στην Κυπαρισσία

Είμαστε στην τρίτη ημέρα από το συγκλονιστικό τροχαίο που μας έχει ραγίσει τις ψυχές εδώ στη Μεσσηνία και κάθε μέρα γράφεται και ένα επεισόδιο δράματος σε αυτήν την τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Πένθος βαρύ, θλίψη και πόνος τίποτε άλλο και ένα “γλυκό μου παιδάκι” που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας που αποχαιρέτισε μαζί με όλους τους συγγενείς, τους φίλους, την κοινωνία της Κυπαρισσίας, το 15χρονο αγγελούδι της. Κανείς δεν μπορούσε να το δεχτεί…

Βούρκωσαν όλοι με την σημαία στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας να είναι μεσίστια, κατά την εξόδιο ακολουθία του 15χρονου μαθητή που έγινε χθες το μεσημέρι κάτω από βαθιά οδύνη. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, ενώ δεκάδες συμμαθητές του με λουλούδια στα χέρια είπαν το τελευταίο αντίο.

Σήμερα έχουμε τη δεύτερη πράξη του δράματος στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα γίνει η κηδεία του δεύτερου 15χρονου. Τεράστιος ο θρήνος που πλέον γίνεται σπαραγμός και όλοι μας δεν μπορούμε να συνέλθουμε από αυτό που είδαμε να γράφεται στο μοιραίο πρωινό της Δευτέρας στο δρόμο.

Οι μαθητές απαρηγόρητοι και αυτοί συγκλονισμένοι με καρδιές ραγισμένες. Οι συμμαθητές που με τα παιδιά αυτά έκαναν τα όνειρά τους για τη ζωή πια πρέπει να δουν και να αντιμετωπίσουν την σκληρή απώλειά τους.

Στο 1ο ΕΠΑΛ της Κυπαρισσίας υπάρχει ψυχολόγος διορισμένη από το κράτος και πλέον η βοήθειά της μαζί με τους εκπαιδευτικούς είναι πολύ σημαντική για να στηριχθούν και οι μαθητές που έχασαν σε μια στιγμή τους φίλους τους.

Ένα γιατί και ένα άδικο κυριαρχούν…