TOP

Σεπτέμβριος, ο πλέον φονικός μήνας της πανδημίας στην Ελλάδα: 107 νεκροί σε 26 ημέρες!

Σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των θανάτων με κορωνοϊό στη χώρα μας, έχουν σημειωθεί τις 26 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά, από τους συνολικά 376 νεκρούς της πανδημίας (δεδομένα μέχρι τις 15:00 της 26ης Σεπτεμβρίου), οι 107 έχουν πεθάνει από την 1η έως την 26η Σεπτεμβρίου!

Πρόκειται σαφώς για αρνητικό ρεκόρ καθώς μέχρι τώρα, χειρότερος μήνας από πλευράς απωλειών ήταν ο Απρίλιος με 90 θύματα.

Αρνητικό ρεκόρ επίσης, καταγράφηκε και στους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 600.

«Βασίλισσα του σκότους» η Αττική

Το μεγάλο πρόβλημα στη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του κορωνοϊόύ, παραμένει η Αττική.

Λογικό από τη μια, καθώς μιλάμε για το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της Ελλάδας, αλλά από την άλλη, η επιμονή σε σταθερά υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (συγκεντρώνει το 59% των ημερήσιων κρουσμάτων), χωρίς τάσεις ύφεσης, την κατατάσσει ως το νούμερο ένα… hot spot του ιού.

Από τα συνολικά 315 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, τα 165 είναι στην Αττική, η οποία μάλιστα, μετρά συνολικά 2.500 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων το 40% εστιάζεται στο κέντρο της Αθήνας!

Όσο για τους δείκτες θνησιμότητας;

Παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι που χτυπά «καμπανάκια» στους επιστήμονες, αφού από τους δύο θανάτους την ημέρα που ήταν ο μέσος όρος τον Αύγουστο, έχουμε φτάσει στους πέντε τον Σεπτέμβριο.

Γι’ αυτό και τα νέα αυστηρά μέτρα που αφορούν μάσκες, εστίαση, συναθροίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις και ισχύουν μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. Για να μη φτάσουμε στα ακόμα αυστηρότερα.