Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται σε γενικές γραμμές η Πελοπόννησος -Τηλεσύσκεψη Χαρδαλιά, Τσιόρδα και Νίκα

Σε τηλεσύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή, η οποία διήρκεσε περί τις δύο ώρες,  και στο πλαίσιο αυτής έγινε ενημέρωση των Περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας, ενώ διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση καλυτερεύει, έστω και με αργούς ρυθμούς.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γνωστοποιήθηκε ότι σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Λακωνίας, η εικόνα της Αρκαδίας βελτιώνεται, ενώ τα πράγματα στην Κορινθία και την Αργολίδα, αν και σταθεροποιημένα, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Συμπερασματικά, εκεί που συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και ο Π.Νίκας το τόνισε κατά την εισήγησή του, η μοναδική ελπίδα για την ασφαλή επόμενη μέρα είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση από όλες τις πλευρές για το κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού.