Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Σε 10 πόλεις της Ελλάδας θα τρέξει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη ξεκινά η μετεκπαίδευση εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου σε 10 πόλεις της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 ξεκινά η λειτουργία 21 τμημάτων μετεκπαίδευσης με 5 προσφερόμενες ειδικότητες. Οι ειδικότητες είναι οι εξής: (α) υπηρεσία υποδοχής, (β) επισιτισμός, (γ) μαγειρική τέχνη, (γ) ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) οροφοκομία.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη: «Η συνεχιζόμενη κατάρτιση, επανακατάρτιση και μετεκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως για έναν κλάδο τόσο δυναμικό και παραγωγικό όσο ο τουρισμός. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στις δυνατότητές τους και τους εφοδιάζουμε με τα απαραίτητα εφόδια για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα του διαρκώς και ταχύτατα μεταλλασσόμενου τουριστικού κλάδου της μετά COVID-19 εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τη φετινή χρονιά, ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά. Ήδη δρομολογούμε τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της περιόδου 2021-2022 του υπουργείου να εκκινήσουν ήδη από τον ερχόμενο Νοέμβριο προς όφελος των εκπαιδευομένων μας».

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.