Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σκουρλέτης: Έως το τέλος του χρόνου θα ψηφιστεί η απλή αναλογική

Σε συνέντευξή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην Κυριακάτικη Kontranews

είπε ότι μέσα στο έτος θα ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος για την απλή αναλογική.

Διαβάστε σχετικό απόσπασμα:

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, βλέπουμε ότι επιμένετε οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση να διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Πότε θα φέρετε το νέο εκλογικό νόμο προς ψήφιση;
Η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα μέτρο που τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής από τον κόσμο αλλά κι από τους εμπλεκόμενους πιο ενεργά στην υπόθεση της αυτοδιοίκησης. Η γνήσια αντιπροσώπευση των τοπικών συσχετισμών θα επιδράσει προωθητικά για τις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζω μέσα στους επόμενους μήνες και εντός του έτους να έχουμε ολοκληρώσει την ψήφιση του συνόλου των αλλαγών, που θέλουμε να προωθήσουμε στην αυτοδιοίκηση, που ένα μέρος τους αποτελεί ο εκλογικός νόμος.

Σε όσους χαρακτήρισαν το πολυνομοσχέδιο «κατάλογο ρουσφετολογικών διατάξεων» , τι απαντάτε κ. υπουργέ;
Πρόκειται περί γνωστών αντιπολιτευτικών κορόνων που κατέπεσαν μέσα από την ίδια τη συζήτηση στη Βουλή. Σας θυμίζω πως ένα μεγάλος αριθμός των άρθρων του, ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων. Αντίθετα, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αποτελεί μια έμπρακτη στήριξη της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της, ενώ ταυτόχρονα έλυσε διάφορα χρόνια ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της.