Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Σπίρτζης για όλα – Επίθεση στη ΝΔ και κόντρα για τις υποδομές και τα έργα σε Πελοπόννησο και Μεσσηνία

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα στην τηλεόραση Best και την εκπομπή «Τι λες τώρα» ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος συμμετείχε και στην εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη, για το μείζον ζήτημα των υποδομών, τον πρωτογενή τομέα και τις εξελίξεις στο κόμμα, ενόψει του συνεδρίου.

Ο πρώην υπουργός έκανε την αυτοκριτική του και στάθηκε στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκε ένα μέτωπο εναντίον του κόμματός του, το οποίο συνετέλεσε στο να μην είναι ξανά ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, αφού εθίγησαν μεγάλα συμφέροντα και στάθηκε σε όσα έπραξε το κόμμα, τονίζοντας πως κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, βάζοντας ωστόσο, πολύ νερό στο… κρασί του, εφαρμόζοντας ακόμη και πολιτικές που δεν πίστευε!

https://www.facebook.com/bestkalamata/videos/192970615272561/

Απαντώντας στο ερώτημα αναφορικά με όσα ακούγονται στο πλαίσιο του εσωκομματικού ζητήματος που φέρεται να έχει ανακύψει –ειδικά στο φόντο του επικείμενου συνεδρίου- τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρξει διεύρυνση και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει «Πασοκοποίηση» του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του στη Μεσσηνία και ειδικά στα των υποδομών όπως οι δρόμοι: Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Για το μεν πρώτο,  με καυστικό τρόπο, στάθηκε στον ορατό όπως είπε, κίνδυνο να… τιναχθεί στον αέρα. «Δεν είμαστε στον καιρό του Γιώργου Σουφλιά, έχουν αναθεωρηθεί μια σειρά από κανονισμοί και η ΝΔ διακινδυνεύει να μη γίνει το έργο» και συνέχισε. «Η ΝΔ κρύβει πως ο διαγωνισμός του 2014 ευνοούσε κάποιους διαγωνιζόμενους, ενώ δεν είχαν καταθέσει φάκελο μεγάλου έργου, ούτε είχαν πάρει έγκριση από την Ε.Ε.», , σημείωσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος μίλησε και για το άλλο μεγάλο έργο που αφορά στο νομό.

«Η ΝΔ έχει μια παράδοση στα έργα, να μην τα ολοκληρώνει… Η αντίληψη του περνάω τον δρόμο πάνω από έναν παραλιακό μέτωπο, υπήρχε το 1950 και κατέστρεψε πολλές περιοχές σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα», σημείωσε για το Καλαμάτα – Καλό Νερό και επεσήμανε πως δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, λόγω κυρίως του κόστους. «Αυτό συζητήθηκε. Ελήφθησαν αποφάσεις και το έργο δημοπρατήθηκε, όμως η ΝΔ, δεν βάζει μυαλό», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε πως η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση.