Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου ο Πρωθυπουργός (video-pics)

Τη Διώρυγα της Κορίνθου επισκέφτηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την τεχνική λύση για την αποκατάσταση του διάπλου της διώρυγας. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Αρμόδιους φορείς παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τα έργα αποκατάστασης της διώρυγας, αφού παραμένει κλειστή έπειτα από τις τελευταίες καταπτώσεις που είχαν ως συνέπεια το κλείσιμο της διώρυγας απο βράχια και αλλα φερτά υλικά.

Το όλο έργο, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει αποβλέπει στην ευρύτερη επίλυση του προβλήματος των καταπτώσεων. Μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθεί πλήρες σύστημα γεωτεχνικής παρακολούθησης που θα επιδεικνύει πιθανά νέα προβλήματα σε σημεία της Διώρυγας, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές μεγάλες ζημιές που θα μπορούσαν να διακόψουν την απρόσκοπτη λειτουργία της. Η διώρυγα είναι κομβικής σημασίας για το εμπόριο και τις μεταφορές, ενώ αποτελεί μία από τις μόλις τρεις υπάρχουσες τεχνητές διώρυγες στον κόσμο.

Επιπροσθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας με εξαγωγική δραστηριότητα και να επισκεφθεί καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό στο Σπαθοβούνι.