Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Στα βήματα του Clubhouse και του Twitch βαδίζει το Instagram καθώς γίνεται επίσης μέρος του κόσμου των live rooms

Στα βήματα του Clubhouse και του Twitch βαδίζει το Instagram καθώς γίνεται επίσης μέρος του κόσμου των ζωντανών δωματίων. Αυτή η δυνατότητα, η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα, επεκτείνει τον αριθμό από 2 σε έως 4 συμμετέχοντες σε μία ζωντανή μετάδοση. Ο διοργανωτής της ζωντανής μετάδοσης θα έχει, ως εκ τούτου, τη δυνατότητα να προσκαλέσει 3 άτομα στη ζωντανή μετάδοση, είτε καλώντας τους όλους μαζί είτε σταδιακά καθ΄όλη τη διάρκεια της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι live μεταδόσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν μια άνοδο ζήτησης.

Στην πραγματικότητα, το Instagram παρενέβη για να ενημερώσει τις δυνατότητες και να δώσει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ζωντανές μεταδόσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατέλαβαν και έπαιξαν σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Ιnfluencers, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, σεφ και μουσικοί είναι μερικές από τις κατηγορίες που έχουν επιλέξει να αλληλεπιδράσουν με τους οπαδούς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, το Instagram ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι θεατές μπορούν να αγοράσουν ειδικά σήματα για να αποκτήσουν ορατότητα κατά τη διάρκεια ενός live streaming και έτσι να υποστηρίξουν τους δημιουργούς.

Τον περασμένο Οκτώβριο όπως αναφέρει σχετικά το wifinews.gr, το Instagram αύξησε επίσης τη μέγιστη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών σε τέσσερις ώρες.

Οι αλλαγές θα ανοίξουν το δρόμο για νέες μορφές δημιουργικότητας.

Για παράδειγμα, θα μπορούμε να ακούμε πραγματικές μουσικές συναυλίες, να δούμε εκπομπές ή να συμμετέχουμε σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ή απλά να διασκεδάσουμε με φίλους.

Η διαδικασία για την έναρξη ενός Live Room είναι παρόμοια με εκείνη των τυπικών ζωντανών εκπομπών.

Δηλαδή, ο χρήστης θα πρέπει απλώς να σύρει προς τα αριστερά και να επιλέξει τη ρύθμιση “Live Video”.

Για να προσθέσετε χρήστες απλώς πατήστε το εικονίδιο Δωμάτια, επιλέξτε τους συμμετέχοντες και αυτό είναι.

Όπως και με τις κανονικές ζωντανές ροές, οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν στη live μετάδοση, αλλά εναπόκειται στον διοργανωτή αν θέλει να τους αποδεχτεί ή όχι.

Επίσης, η νέα λειτουργία σάς αναγκάζει να δώσετε τίτλο στη live μετάδοση και ο διοργανωτής τοποθετείται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Το Instagram, έχοντας επίγνωση του ότι έχει στη διάθεσή του ένα εργαλείο «διπλής όψης», παρενέβη επίσης στους όρους της ασφάλειας.

Οι χρήστες που αποκλείονται από έναν ή περισσότερους συμμετέχοντες στην αίθουσα δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στην αίθουσα, ενώ αραμένει η δυνατότητα αποκλεισμού ή αναφοράς σχολίων ακόμη και για τα Live Room.

πηγη