Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Στην Αθήνα με Μπακογιάννη και Χατζηδάκη πήγε και έκανε… ποδήλατο ο Καφαντάρης

“Με  μια συμβολική ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, μαζι με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , Δ. Παπαστεργίου , στείλαμε  το μήνυμα  ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει εκτός από μέσο αναψυχής και μέσο μετακίνησης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ.

Και συνεχίζει:”Ότι σήμερα είναι αναγκαίο οι πόλεις να αποκτήσουν περισσότερους ελεύθερους ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπου οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια, περισσότερο πράσινο, λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερες διαδρομές για το ποδήλατο, περισσότερους χώρους αναψυχής.Ότι σήμερα, όσο ποτέ πριν, είναι αναγκαίο οι πόλεις να γίνουν περισσότερο φιλικές στους πολίτες και στο περιβάλλον.
Μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, τους δημάρχους Αθηναίων, Πειραιά, Θεσσαλονίκης μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πολλούς δημάρχους από την Αττική ξεκινήσαμε  από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσω Αθηνάς φτάσαμε στην Ομόνοια, ανεβήκαμε  τη Σταδίου, περάσαμε  από την Πλατεία Συντάγματος, μέσω Φιλελλήνων βγήκαμε στην Αμαλίας και καταλήξαμε στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.
Η σημερινή διοργάνωση έχει και συνέχεια…”

Η ΚΕΔΕ με την πρωτοβουλία  «Έξι για έξω», στοχεύει στο να κερδίσουμε ξανά τις πόλεις μας και τις ζωές μας. «Να δούμε τις πόλεις μας αλλιώς».