Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Στους τρεις κορυφαίους που ανέλαβε να συγκροτήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές ο Αλ. Χαρίτσης

«Με το βλέμμα στο μέλλον» η νέα στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος. «Κλείσαμε την καταπακτή κάτω από τα πόδια των ανθρώπων, αλλά δεν ανοίξαμε τον φεγγίτη από πάνω τους» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

του Βασίλη Σκουρή

Η Κουμουνδούρου διαπιστώνει πως τα οικονομικά μέτρα –και γενικότερα ο «οικονομισμός» της προεκλογικής περιόδου- δεν είναι όπλα για επιτυχή αναμέτρηση στις εθνικές εκλογές, αποφάσισε να παρουσιάσει προεκλογικό πρόγραμμα, «με το βλέμμα στο μέλλον», όπως είπε ο πρωθυπουργός στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος, στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν έως τις εθνικές εκλογές, ανέλαβαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης, σύνθεση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του news24/7 πως ο πρωθυπουργός θα οδεύσει στις κάλπες της 7ης Ιουλίου με νέα ηγετική ομάδα και με μετατόπιση του κέντρου βάρους από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου. Επιπλέον αποδεικνύει πως οι μετοχές του Αλέξη Χαρίτση ανεβαίνουν συνεχώς στο εσωκομματικό χρηματιστήριο- να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε σκεφτεί να τον προτείνει και για Γραμματέα του κόμματος, πριν τελικά επιλέξει τον έμπειρο Πάνο Σκουρλέτη.

«Να επικεντρώσουμε σε πέντε προγραμματικές προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά στην σχετική συζήτηση στην Π. Γ. ο –πάντα εποικοδομητικός- Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ το κλίμα της αυτοκριτικής, αλλά και της ανάγκης ενός προγραμματικού λόγου έδωσε η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση: «ε την καταπακτή κάτω από τα πόδια των ανθρώπων, αλλά δεν ανοίξαμε τον φεγγίτη από πάνω τους».

Απόφαση της Κουμουνδούρου είναι να πολλαπλασιάσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους μετριοπαθή στελέχη, όπως οι Γ. Δραγασάκης, Ευ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Αλ. Χαρίτσης και άλλα, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με νέες εταιρείες δημοσκοπήσεων και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί ήδη η Επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με μέλη τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Δημήτρη Βίτσα, Θοδωρή Δρίτσα και Αντώνη Κοτσακά.

πηγή: news247.gr