TOP

Στο ΕΣΠΑ ο νέος όροφος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Με απόφαση Νίκα 9,2 εκατ. ευρώ για έργα στα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου

Πέντε έργα, συνολικού προϋπολογισμού 9.283.107,02 ευρώ, που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων δευτεροβάθμιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα εξής έργα:

  1. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού επιστημονικού και λοιπού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (852.792,80 ευρώ)
  2. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (740.000 ευρώ)
  3. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια” (1.981.182,84 ευρώ)
  4. Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας(3.786.367,38 ευρώ). Το φυσικό αντικείμενο αφορά, (α) προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο ανελκυστήρα, (β) επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) και (γ) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.
  5. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης και τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων (1.922.764 ευρώ).
Έργο 3.7 εκατ. ευρώ στο «Πελοπόννησος 2014-2020»
για το Νοσοκομείο Καλαμάτας
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Καλαμάτας γνωστοποιεί ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» εντάχθηκε έργο 3.786.367,38 € για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» εντάχθηκε σήμερα Τρίτη 17/11/2020 το έργο «Προσθήκες  και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτίριο του Γ.Ν.Μεσσηνίας- Ν.Μ.Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού 3.786.367,38 €, η υλοποίηση του οποίου θα συμβάλλει στην εκπλήρωση του κύριου στόχου του Νοσοκομείου μας, που είναι η συνεχιζόμενη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά και η δυνατόν πληρέστερη κάλυψη υπηρεσιών υγείας όλων των κάτοικων του Νομού Μεσσηνίας αλλά και των όμορων νομών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η πράξη αυτή αφορά:

  1. Στην υλοποίηση του έργου “Προσθήκες και Αναδιαρρυθμίσεις στο Υφιστάμενο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας” και περιλαμβάνει:
  2. Προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτίριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, συνολικής επιφάνειας 1.102,10 μ2.
  3. Επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(Τ.Ε.Π.), συνολικής επιφάνειας 99 μ2.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην καθ’ ύψος προσθήκη επί του κτιρίου στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα του Νοσοκομείου, χωροθετούνται δύο νέες Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών.
  • Στο ισόγειο του Κεντρικού Κτιρίου το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, επεκτείνεται και αναδιαρρυθμίζεται. Συγκεκριμένα, μέρος του Τ.Ε.Π. το οποίο σήμερα αποτελεί αναμονή συγγενών- ασθενών, αναδιαρρυθμίζεται και δημιουργείται Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά. Ταυτόχρονα, παραπλεύρως της εισόδου του Τμήματος στον υφιστάμενο ημιυπαίθριο χώρο, δημιουργούνται δύο νέοι χώροι αναμονής συγγενών – συνοδών των εισερχόμενων ασθενών: α) για ενήλικες. β) για παιδιά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου είναι 3.065.225,14€

II) Την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου συνολικού προϋπολογισμού 721.142,24 €

Ως φορέας υλοποίησης της Πράξης έχει οριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ειδικότερα στον κ. Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία της Περιφέρειας με την επαναλαμβανόμενη συμπαράσταση και αρωγή της όλα αυτά τα χρόνια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.