Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Συλλήψεις και μηνύσεις με φόντο την υπόθεση Τατούλη-Μαντά – Πέρασε αυτόφωρο ο Ρουμελιώτης, αναζητείται ο Παπαφωτίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, που περνούν και από το πολιτικό στο δικαστικό πεδίο, με συλλήψεις γύρω από την υπόθεση Τατούλη-Μαντά.

Τα όσα είχαν διαδραματιστεί πρόσφατα με τα όσα είχε πει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης σε συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη με αναφορές για «μαύρο χρήμα» που ζητούσε… για λογαριασμό μέσου μαζικής ενημέρωσης είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση του κ. Μαντά με την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.

Στο πλαίσιο της εξέτασης της υπόθεσης θα πρέπει να σημειωθεί πως εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Τατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ρουμελιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Παπαφωτίου. Τα όσα δε ανέφεραν στην ένορκη κατάθεσή τους, οδήγησαν τον κ. Μαντά στην υποβολή έγκλησης – μήνυσης εναντίον τους, για το αδίκημα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μετά από αυτά από την Εισαγγελία διετάχθη η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά την οποία πριν από λίγη ώρα – σύμφωνα με πληροφορίες – συνελήφθη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρουμελιώτης, ενώ αναζητείται ο κ. Παπαφωτίου. Ο κ. Ρουμελιώτης πάντως με προφορική εντολή της εισαγγελέα έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος.

Περισσότερα σε αυτή την υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις σε λίγο….

Upd – Νεότερες εξελίξεις

Η τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ είναι ότι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ο κ. Παπαφωτίου, ενώ σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται γνωστό ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ρουμελιώτης κατέθεσε μήνυση κατά του Περικλή Μαντά.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος και Ανδρέας Θ. Βαγγόπουλος αναφέρεται: “Η προσπάθεια ενοχοποίσης και ποινικοποίησης των καταθέσεων των  μαρτύρων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Απόστολου Παπαφωτίου και Γεωργίου Ρουμελιώτη, σε διανοιγείσα δίκη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, αποτελεί παλιά και γνωστή τακτική, η οποία θα καταπέσει ενώπιον των δικαστικών αιθουσών. Μετά την κατάθεση αντίθετων μηνύσεων κατά του κ. Μαντά  από τους ανωτέρω μάρτυρες καλό θα ήταν ο κ. Μαντάς να εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, όπως έκαναν και οι ίδιοι, οι οποίοι και  εμφανίστηκαν οικειοθελώς”.

Upd – Νεότερες εξελίξεις

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο Περικλής Μαντάς και ο δικηγόρος του Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση».

Τόσο ωραία, όσο και παράδοξη. Μη έμμισθοι Δικηγόροι της Περιφέρειας συγγράφουν δελτία τύπου υπό το Εθνόσημο και την Επωνυμία της, τα οποία υπογράφουν και διανέμουν.

Δελτία τύπου που ανέμπνευστα επιχειρούν να υπονομεύσουν την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου έναντι ψευδορκούντων μαρτύρων, που δεν θυμούνται, ούτε πια ημέρα του Μαρτίου του 2018, συνέβη ένα φανταστικό γεγονός το οποίο αντιφατικά περιγράφουν και συκοφαντικά διαδίδουν. Δελτία τύπου που με βιασύνη, νευρικότητα και θράσος, προδιαγράφουν κρίσεις της Δικαιοσύνης. Δελτία τύπου που περιέχουν μάλιστα και υποδείξεις προς άγραν εντυπώσεων.

Η απάντηση είναι απλή και ξάστερη «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», σε μετάφραση: Θα τους πάω μέχρι τέλους!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν πάντως και οι τοποθετήσεις των δύο δικηγόρων Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Θανάση Καβουρίνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST.