Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Συνάντηση Πέτσα με δημάρχους Άργους Μυκηνών και Καλαμάτας στην Αργολίδα

Συναντήσεις σε Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα πραγματοποιεί ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Στην πόλη του Άργους όπου ο κ. Πέτσας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, Δημήτρη Καμπόσο και το προεδρείο της ΠΕΔ, βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στο επίκεντρο των επισκέψεων του κ. Πέτσα και των συνομιλιών του με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του ιατρικού, του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας καθώς και ο συντονισμός των δράσεων για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος στο μάχη κατά της πανδημίας που φαίνεται να λαμβάνει εκ νέου διαστάσεις στη χώρα μας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών πως θα στηρίξει έμπρακτα και με δράσεις ουσίας την προσπάθεια για δημιουργία τείχους ανοσίας του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού, ενώ δήλωσε πως θα στηρίξει και επικοινωνιακά από όλα τα μέσα του Δήμου την προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την βεβαιότητα πως με συνεργασία όλων των φορέων και με μοναδικό όπλο την γνώση των εξειδικευμένων επιστημόνων, θα πειστούν και οι πιο δύσπιστοι για την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού.

Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Πέτσας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και δήλωσε πως, «η απόφαση που έχουμε να πάρουμε σήμερα δεν είναι δύσκολη είναι στο χέρι του καθενός, να σπεύσει να εμβολιαστεί, χτίζοντας το τείχος ανοσίας για τον εαυτό του, τους οικείους του και γενικά για το κοινωνικό σύνολο. Επομένως, εμείς πρέπει να συνδράμουμε ώστε να πάρει την απόφαση, ιδίως ο αναποφάσιστος, ο αναβλητικός , αυτός που ενδεχομένως έχει δεύτερες σκέψεις.

Συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο και τους παριστάμενους για δράσεις ουσίας, όπως η επιτάχυνση του εμβολιασμού κατ΄ οίκον με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ακόμα και πόρτα πόρτα εάν χρειαστεί. Επίσης, συζητήσαμε για δράσεις επικοινωνίας οι οποίες έχουν να κάνουν με το μήνυμα από τον Ιατρικό σύλλογο και τους επιστημονικούς μας φορείς για την ασφάλεια του εμβολιασμού».

Σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε της σύσκεψης μεταξύ του Δήμαρχου Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα συζητήθηκαν επιπλέον αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου, όπως η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Δημαρχείο του Άργους, η αγροτική οδοποιία καθώς και έργα ύδρευσης που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωή των πολιτώ