Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας τώρα – Όχι στα ωράρια λάστιχο

Την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας τώρα, απαντώντας “Όχι στα ωράρια λάστιχο” ζητά το με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Τα εμπορικά καταστήματα με έκτακτη υπουργική απόφαση έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν  «προαιρετικά» για άλλη μια Κυριακή αύριο 11 Ιούλη. Αυτή τη φορά με πρόφαση την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο και με πρόθεση όπως λένε να δουλέψουν τα καταστήματα που έπληξε η πανδημίας και το lock down.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί μόνιμο μέλημα όλων των κυβερνήσεων, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τις 32 Κυριακές το χρόνο, δίνει το δικαίωμα στους εμπορικούς ομίλους να ανοίξουν τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή 18 Ιούλη αλλά και κάθε Κυριακή που πιστεύουν ότι θα δώσει ώθηση στην κερδοφορία τους. Γι’ αυτούς μας επιβάλουν τη δουλειά τις Κυριακές και τη διεύρυνση των ωραρίων και όχι για να δουλέψουν δήθεν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι που μετρούν πως θα βγάλουν τα λειτουργικά έξοδα και δεν θα βάλουν λουκέτο το επόμενο διάστημα. Άλλωστε οι πολυεθνικές έχουν τον τρόπο τους για το πως θα καρπωθούν την πελατεία από τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ταυτόχρονα ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα έχει άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς που στέκονταν εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το διευρυμένο ωράριο μέχρι 21:30μμ παραμένει!

Μας έχουν τσακίσει τη ζωή! Δεν πάει άλλο!

Επιβάλλουν στους εμποροϋπαλλήλους δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα με διευρυμένα ωράρια, με τσακισμένους μισθούς και την ίδια ώρα κόβουν τις άδειες και τα ρεπό ή τα δίνουν όποτε θέλει η εργοδοσία. Και κάπως έτσι πάει περίπατο τα περί  εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και προστασίας της εργασίας που μας πλάσαρε η ΝΔ για να περάσει το αντεργατικό τερατούργημα της 10ωρης εργασίας, του παραπέρα χτυπήματος του σταθερού εργάσιμου χρόνου, της Κυριακάτικης Αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν επέλεξαν να εργάζονται τις Κυριακές, τις αργίες, με ότι ωράριο και για όσο θέλει η εργοδοσία. Αυτά τα επιβάλει η εργοδοσία με το έτσι θέλω αξιοποιώντας το πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις .

Στο χέρι μας είναι να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απαιτώντας να σταματήσει εδώ και τώρα η δουλειά τις Κυριακές, η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, το σμπαράλιασμα του σταθερού χρόνου εργασίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, σταθερό ωράριο εργασίας, κατάργηση  των διακεκομμένων ωραρίων,  εξασφάλιση των ρεπό και των αδειών. Να μην δίνονται όποτε η εργοδοσία θέλει. Να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

Βγαίνουμε μπροστά, αγωνιστικά. Εμείς είμαστε οι πολλοί, χωρίς εμάς δεν μπορούν να βάλουν στο ράφι και να πουλήσουν ούτε ένα προϊόν.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!”