Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Σφίγγει ο κλοιός της πανδημίας στις περιοχές της Πελοποννήσου (video)

Με την επικαιρότητα από τη μια, να ταλανίζεται από τις πολύ σημαντικές διαστάσεις του ελληνικού #metoo και την πολιτική σύγκρουση να ανεβαίνει με επίκεντρο την αντιπαράθεση των αρχηγών στη Βουλή, η υπόθεση πανδημία -από την άλλη- αρχίζει και τοπικά να απλώνει ολοένα και περισσότερο την επίδρασή της. Μετά τις υπόλοιπες ζώνες της Πελοποννήσου και άλλες περιοχές μπήκαν στην ζώνη αυξημένης επιτήρησης, ενώ η Αρκαδία τέθηκε σε σκληρό lockdown.

Είπαμε πως η μια μετά την άλλη περιοχές μπαίνουν στο… κόκκινο. Σε σκληρό… lockdown και όλη η Αρκαδία με τις συστάσεις να είναι συγκεκριμένες για πιστή τήρηση των μέτρων, προκειμένου να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η περιοχή από τη δύσκολη αυτή κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων. Κρίσιμη για μία ακόμη φορά η επίκληση στην ατομική ευθύνη.

Στην Ανδραβίδα τώρα, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν προβλήματα με τους εμβολιασμούς καθώς υπάρχουν λίγα εμβολιαστικά κέντρα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από το υπουργείου να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα Κ.Υ.