TOP

Τα φώτα στραμμένα στην πρώτη σύνοδο του Concordia Summit στην Ευρώπη – Παρών και ο δήμος Μεσσήνης (video-pics)

Γνωστό από το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει παράλληλα με τη σύνοδο του ΟΗΕ κάθε Σεπτέμβριο

στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, το Concordia Summit έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, θέματα στα οποία επίσης θα εστιάσει η σύνοδος της Αθήνας.

Still0606_00015.jpg

Η Μεσσηνία ήταν εκεί και δήλωσε παρούσα με την συμμετοχή του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, μετά από προσωπική πρόσκληση της οικογένειας Λογοθέτη. Ο κ. Τσώνης είχε διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες και άλλες προσωπικότητες θέτοντας ζητήματα και θέματα του δήμου, σε μια συμμετοχή πρόκληση για τον ίδιο και φυσικά και για την περιοχή, στην οποία μάλιστα ο όμιλος του κ. Λογοθέτη σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο GRACE Kalamata.

tswnhs 1.jpg

Still0606_00010.jpg

Still0606_00016.jpg

Still0606_00011.jpg

Still0606_00017.jpg

Ο συνιδρυτής της διεθνούς συνόδου, Νικόλας Λογοθέτης θεωρεί ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα είναι σημαντική για όλα αυτά τα θέματα, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική οικονομία. Με τον συνιδρυτή του Concordia Summit, Μάθιου Σουίφτ, θεωρούν ότι οι συνεργασίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στον σχεδιασμό πρακτικών λύσεων.

tswnhs 6.jpg

Στη σύνοδο έδωσαν το παρών επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο τέως πρόεδρος της Ε.Ε. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πολλοί ακόμη ηγέτες κρατών και επιχειρήσεων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Coca-Cola, Μούχταρ Κεντ, εστίασε στην κοινωνική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα και πώς μπορεί να κινητοποιηθεί περαιτέρω.

Ο κ. Λογοθέτης και στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στη θετική πλευρά της ελληνικής οικονομίας και θεωρεί πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια τέτοια σύνοδο. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, «σκεπτόμασταν να κάνουμε κάτι στην Ελλάδα για να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην αντιμετώπιση της κρίσης και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ευρισκόμενοι στο κατάλληλο σημείο στην ανάπτυξή μας για να διοργανώσουμε, πιστεύω, μια επιτυχημένη σύνοδο».

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους, ανοίγοντας τις εργασίες του «CONCORDIA EUROPE SUMMIT» και προσέθεσε: «Αναμένει όμως η χώρα μου, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, την αλληλεγγύη των εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων, αφού η αρχή pacta sunt servanda είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή, της οποίας η συνεπής εφαρμογή είναι προϋπόθεση της διατήρησης της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Still0606_00020.jpg

ΔΕΙΤΕ εδώ το θέμα της πρώτης ημέρας

https://www.youtube.com/watch?v=OTQQgeSwRQw

Και παρακάτω το θέμα τα όσα κατέγραψε η τηλεόραση BEST