Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Την Τρίτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας -Τι σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης (video)

Η οικονομία και η επόμενη μέρα μετά την πανδημία προβληματίζει και καυστικός απέναντι στα όσα σημείωσε ο Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση BEST -αναφορικά με τα μέτρα στήριξης, το “μαξιλάρι” του ΣΥΡΙΖΑ και τη… μερική διαγραφή του χρέους της πανδημίας “που είναι αδύνατον να συμβεί” όπως ανέφερε ο Αν. Υπουργός Οικονομικών- ήταν ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στην παρέμβασή του στην τηλεόραση BEST.

“ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Επειδή παρακολουθούσα την συνέντευξη του κου Σκυλακάκη, φαίνεται σαν να μην καταλαβαίνουν τίποτα στην κυβέρνηση. Καταρχάς θα υπενθυμίσω, γιατί δεν έχουμε και μνήμη… χρυσόψαρου, ο κ. Σκυλακάκης ήταν αυτός ο οποίος από του βήματος της Βουλής έχει περιγράψει τη δημιουργία του μαξιλαριού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στην ελληνική ιστορία. Και σήμερα αν δεν υπήρχε αυτό το μαξιλάρι δεν θέλω να φανταστώ που θα βρισκόμασταν! Που θα είχαν φτάσει τα πράγματα αν δεν είχε μεριμνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχουν αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα και να είναι η πρώτη κυβέρνηση η οποία αποχωρεί από τη διακυβέρνηση της χώρας αφήνοντας στον επόμενο γεμάτα ταμεία! Που θα βρισκόμασταν σήμερα αν δεν είχε μεριμνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;, που κατηγορούσε τότε ο κ. Σκυλακάκης, ο ίδιος προσωπικά…

“ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”

Από κει και πέρα, αυτή τη στιγμή το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους είναι κεφαλαιώδες ζήτημα. Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιχειρηματία από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, το ζήτημα της συσσώρευσης οφειλών μέσα στην πανδημία και αφού έχουμε περάσει 10 χρόνια πρωτοφανούς κρίσης, είναι ένα ζήτημα το οποίο αν δεν επιλυθεί δεν μπορούμε -πολύ απλά να το πω -να πάμε παρακάτω.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έρχεται τη στιγμή που αναλαμβάνονται πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, στις οποίες συμμετέχουν και τα Ελληνικά Επιμελητήρια μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για να συζητηθεί και να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και έρχεται η κυβέρνηση, σπεύδει να πει ότι δεν το συζητάμε καν αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι είναι καταστροφικό αυτό για την ελληνική οικονομία.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Την Τρίτη συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα παρουσιάσουμε μία αναλυτική πρόταση, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς μπορεί να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία με κάποιες πολύ σοβαρές προϋποθέσεις που απαιτούνται και σε σχέση με τη ρευστότητα και σε σχέση με το ζήτημα του χρέους. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να προχωρήσουν, ειδικά οι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην επόμενη μέρα αν δεν ρυθμιστεί αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν γίνεται με το γύρισμα ενός διακόπτη. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα ανοίξουν τα μαγαζιά, θα ανοίξουν τα εστιατόρια, θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, θα μπορέσουν να επιβιώσουν την επόμενη μέρα. Ίσα ίσα ακριβώς επειδή η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μια πολιτική αναστολής κάποιων υποχρεώσεων και αναστολή συμβάσεων εργασίας και να αναστολής κάποιων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών και νέου δανεισμού, δηλαδή μία πολιτική μετάθεσης για κάποιους μήνες των βαρών, αυτά θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας. Αυτά στο βαθμό του εφικτού και με κανόνες και με ένα σοβαρό σχεδιασμό και όχι με λογικές ταξίματος και χαρίσματος του παρελθόντος, με έναν σοβαρό σχεδιασμό, αν δεν ρυθμιστούν αυτά… Όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγήκαμε από το Μνημόνιο με τις ασφαλιστικές εισφορές στα τέλη του 2018, αρχές του 2019, τότε πάρα πολύ απλά, φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που βλέπουμε στις μελέτες της ΓΣΕΕ τις τελευταίες ημέρες που μιλούν για 4 στις 10 επιχειρήσεις να είναι ήδη αντιμέτωπες με το φάσμα του λουκέτου, να μιλούν για νέα εκτίναξη της ανεργίας, για νέα χρεοκοπία της πραγματικής οικονομίας. Αυτό θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Εμείς θα καταθέσουμε τις προστάσεις και  ελπίζουμε η κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή και να προσεγγίσουμε ένα σοβαρό διάλογο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το μείζον ζήτημα για την ελληνική Οικονομία.