Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Το… αδιαχώρητο στην κλινική COVID 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Τους 23 έφθασαν οι ασθενείς

Χωρίς τέλος… ο εφιάλτης του κορωνοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 1.553 νέα κρούσματα, 8 θανάτους και 134 διασωλημένους στις ΜΕΘ όλης της χώρας. Ωστόσο εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η εικόνα της πίεσης ξανά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας επικρατεί το …αδιαχώρητο, αφού στη Μεσσηνία οι ασθενείς έφθασαν τους 23 μέσα σε λίγα 24ωρα. Σήμερα μάλιστα έγιναν δύο νέες εισαγωγές. Στον αντίποδα, δόθηκε ένα εξιτήριο, ενώ σε αναστολή λειτουργίας παραμένει η ΜΕΘ COVID.

Τα κρούσματα μπορεί να εμφανίζονται λιγότερα (13 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία), σημειωτέον, όμως, πως κάθε Κυριακή ο αριθμός των ανακοινωθέντων μολύνσεων είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αφού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν το Σάββατο, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Η ανησυχία ειναι έκδηλη αν αναλογιστεί κανείς πως σε διάστημα δυο εβδομάδων από τα μονοφήψια νούμερα στην περιοχή μας οι νέες μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία για το πως θα καταγραφεί η κατάσταση τον Αύγουστο.