Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Το Λιμένι , Λακωνικής Μάνης μέσα στα 5 πανέμορφα ελληνικά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε φέτος το καλοκαίρι

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, υπέροχη φύση, βαθιά ιστορία, ονειρεμένες παραλίες και γραφικά χωριά. Είναι μια χώρα που αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Το travelstyle σας παρουσιάζει 5 πανέμορφα ελληνικά χωριά που διατηρούν την ταυτότητα και το παραδοσιακό τους χρώμα κι αξίζει να επισκεφτείτε τώρα το καλοκαίρι.

1. Μόλυβος, Λέσβος

Μόλυβος Λέσβου

Ο Μόλυβος ή Μήθυμνα, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το επιβλητικό γενοβέζικο κάστρο του. Το χωριό αποτελείται από ανθισμένα λιθόστρωτα σοκάκια και πέτρινα αρχοντικά, ενώ από το 1965 θεωρείται διατηρητέος οικισμός. Ο στενός δρόμος στο χωριό Μόλυβος, στολισμένος με μικρές βιτρίνες και μια «στέγη» που καλύπτει η ίδια η φύση με δέντρα και λουλούδια έχει κάνει το Μόλυβο της Λέσβου διάσημο σε όλο τον κόσμο.

2. Πυργί, Χίος

Πυργί Χίος

Στενοί, πέτρινοι δρόμοι, ο ναός των Αγίων Αποστόλων, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, πλήθος άλλων εκκλησιών αλλά κυρίως η γεωμετρική διακόσμηση των εξωτερικών τοίχων των σπιτιών με τα “ξυστά”, κάνουν το Πυργί πραγματικά μοναδικό. Και για το λόγο αυτό, έχει ανακηρυχθεί σε διατηρητέο μνημείο. Το Πυργί είναι το μεγαλύτερο και ίσως το εντυπωσιακότερο χωριό της Χίου που αφήνει άφωνους τους επισκέπτες του νησιού.

3. Λιμένι, Λακωνική Μάνη
Λιμένι, Μάνη

Σε απόσταση 5 χλμ. από την Αρεόπολη και περίπου 27 χλμ. από το Γύθειο, ένα χωριό με ιστορία και ταυτότητα ξεπροβάλλει προσελκύοντας -ειδικά τα τελευταία χρόνια- ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες. Το Λιμένι, ο παλιός οικισμός της οικογένειας Μαυρομιχάλη, σήμερα ξεχωρίζει για τα σπίτια “πάνω” στη θάλασσα ενώ συνδυάζει αρμονικά το απέραντο γαλάζιο με το ξεχωριστό τοπίο του πέτρινου σκηνικού και τα σημάδια μιας παλαιάς καστροπολιτείας.

4. Απείρανθος, Νάξος

Απείρανθος, Νάξος

Η Απείρανθος, ή “Τ’ Απεράθου”, όπως την αποκαλούν οι Ναξιώτες, είναι κτισμένη στην πλαγιές ενός λόφου στους ανατολικούς πρόποδες της βουνοσειράς των Φαναριών. Ξεχωρίζει από τα άλλα χωριά της Νάξου στο γλωσσικό ιδίωμα, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς οι κάτοικοί της θεωρείται ότι προήλθαν από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία. Αυτή ακριβώς η ικανότητα ανδρών και γυναικών να «μιλούν» με στίχους, όπως στην Κρήτη, κάνουν τ’ Απεράθου ένα τόπο ξεχωριστό σε όλη την Ελλάδα.

5. Πηγάδι Πτελεού, Μαγνησία

Πτελεός Μαγνησίας (Φτελιό)

Ο Πτελεός είναι μια ομάδα οικισμών στο νομό Μαγνησίας. Αναμφίβολα όμως, το παραθαλάσσιο κομμάτι του είναι αυτό που κλέβει καρδιές. Το Πηγάδι Πτελεού είναι ένα γραφικό ψαροχώρι γεμάτο με υπέροχους κολπίσκους με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές σε ένα μέρος με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό (στα τσιπουράδικα του χωριού), και χαλαρές βόλτες. Οι εραστες της ιστορίας μπορούν να επισκεφτούν Μυκηναϊκούς τάφους, το Ενετικό Κάστρο στο Πηγάδι με την υπέροχη θέα, καλοδιατηρημένα ερείπια από ένα παλιό ανεμόμυλο.

πηγή: travelstyle.gr