TOP

Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Μεσσήνιους -Τι χαρακτηριστικά αναφέρει στο φόντο του εορτασμού της Πολιούχου της Καλαμάτας

Οι περιορισμοί της πανδημίας επιβάλλουν φέτος ένα άλλο πλαίσιο σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, για την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στέλνει προς τους πολίτες της Μεσσηνίας ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη μεγάλη αυτή εορτή, στην οποία διαδοχικά έδινε το παρών και επιθυμούσε και φέτος να βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όμως λόγω της όλης κατάστασης αυτό δεν επιτρέπεται. Στο μήνυμά του, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς στέκεται στην ανάγκη να συνεχίσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο, και, αναφέρεται και στην όλη προσπάθεια για το αύριο που μας αξίζει. Χαρακτηριστικά σημειώνει:
Αγαπητοί μου Συμπατριώτες.
Δυστυχώς, οι περιορισμοί της πανδημίας δεν μου επιτρέπουν φέτος να βρεθώ στη μεγάλη γιορτή για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία μας. Όμως, η σκέψη και η ψυχή μου είναι πάντα κοντά σας.
Σήμερα όλοι μαζί, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη χάρη της Παναγιάς μας, της Παναγίας της Υπαπαντής. Με τη χάρη και τη δύναμή Της συνεχίζουμε, ο ένας δίπλα στον άλλον, να κοιτάμε μπροστά.
Με ακλόνητη πίστη, θυσίες αλλά κι αποφασιστικότητα να σχεδιάζουμε ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο που χρωστάμε στους γονείς μας και στα παιδιά μας.
Το αύριο που μας αξίζει.
Αντώνης Σαμαράς