Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Το μεγάλο… κομφούζιο στην παραλιακή! Ταλαιπωρίας συνέχεια! Τα μέτρα, οι αποφάσεις των… ειδικών και οι… κώνοι (video)

Κοντά στην αναθεώρηση – κάτι που άλλωστε άφησε απολύτως ανοιχτό στις δηλώσεις του ο Θανάσης Βασιλόπουλος (δείτε εδώ) – είναι η Δημοτική αρχή της Καλαμάτας, σχετικά με τα όσα προτείνονται και εφαρμόζονται – ιδίως από χθες – στην παραλιακή ζώνη. Συνθήκες του μεγάλου… μπάχαλου και μάλιστα χωρίς η πόλη και η όλη ζώνη να είναι στο… πικ της κυκλοφορίας. Κόσμος, επαγγελματίες, πολίτες, επισκέπτες χαμένοι στην αγανάκτηση και την απόγνωση για την όλη αυτή κατάσταση που έχει πολλά χαρακτηριστικά.

Προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τις επιτροπές, τα πρόσωπα που και σε υπηρεσιακό επίπεδο… εισηγήσεων δρομολόγησαν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία στην ζώνη αυτή αφήνοντας εκτεθειμένη την πόλη στα μάτια όλων, μέχρι και… κώνοι που για να μετακινούνται κοστίζουν 250€ την ημέρα!!! Και μέσα σε όλα και οι ταλαίπωροι επαγγελματίες που καλούνται να σηκώσουν το βαρύ φορτίο της φετινής κατάστασης που λόγω και του κορωνοϊού είναι… σοκαριστική.

Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ψήφισε αυτά τα μέτρα είναι οι Μπασακίδης, Μαρινάκης, Μαστραγγελόπουλος, Μπάκας, Μπαρούνη, Φάββας, Λιάππας που είπαν ναι, λευκό είπε ο Δ. Φαββατάς ενώ ο Α. Καραγιάννης αποχώρησε στην τότε συνεδρίαση.

Μάλιστα στον όλο σχολιασμό ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης πέρα από τα στοιχεία που συνεισφέρθηκαν για την όλη κατάσταση στάθηκε και στα πρόσωπα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που… πρωταγωνίστησαν για να καθοριστούν αυτές οι προτάσεις, από την λεγόμενη Επιτροπή αλλά και τις υπογραφές που έπεσαν στις συμβάσεις προμήθειας υλικών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ανάμεσα σε αυτούς η κα Αγγελική Κανελλοπούλου Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, ο κ. Ζάννης Πολιτικός Μηχανικός, ο Παναγιώτης Νασόπουλος, ενώ αναφέρθηκε – με επιφύλαξη – πως η… ιδέα ήταν της κας Σταυρούλας Αγρίου ως Επικεφαλής και της εν λόγω Επιτροπής Εργασίας, με τον Ν. Μπελογιάννη να απευθύνει το ερώτημα προς τον Δήμαρχο “…αναρωτιέμαι μήπως σε έχει κανένα “γκρουπάκι” σε ομηρία;”

Υπάρχουν βέβαια και άλλα σημεία που χρήζουν αναφοράς, ακόμη και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Επαγγελματιών Οδηγών ΤΑΧΙ δήλωνε και πριν και τώρα σε επικοινωνία του μαζί μας την αντίθεσή του στα μέτρα, ενώ τις πολλές τους επιφυλάξεις είχαν εκφράσει πολλοί επαγγελματίες από την αρχή. Άραγε πως η δημοτική αρχή μιλούσε για… σύμφωνη γνώμη;

Η δημοτική αρχή πάντως είναι στη διαδικασία – όπως είπαμε – επαναξιολόγησης και με αυτή την εικόνα του χαμού την Τρίτη πριν ακόμη φθάσουμε στο σαββατοκύριακο που έφθασε από τη Ναυαρίνου μέχρι και την Κρήτης με τις ουρές που μπλόκαραν και ζώνες να… ακυρώνονται, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Δείτε και αυτό

Τη Δευτέρα… επανεξετάζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή ζώνη – Θ. Βασιλόπουλος: “Όλα υπό αξιολόγηση” (video)