Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τσίπρας στο υπουργικό: Κλείνει ο κύκλος μειώσεων και περικοπών

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του καλωσόρισε τους νέους και τις νέες υπουργούς που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα. Είπε ακόμα ότι «η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο γεμίζει τον ελληνικό λαό με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για μια καλύτερη καθημερινότητα και ανακούφιση από τα βάρη και την αγωνία της μνημονιακής εποχής».

«Mε τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η παθογένεια της μαύρης εργασίας.

«Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε», είπε, «ότι προϋπόθεση για την ανάκτηση της εργασίας είναι η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος».

Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση πρέπει να συνεχισθούν και να επιταχυνθούν. Οι μεταρρυθμίσεις κομβικής είναι κομβικής σημασίας για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ως παραδείγματα το κτηματολόγιο, τους Δασικούς Χάρτες αλλά και την γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης. Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει δεσμεύσεις σε συμφέροντα και έτσι μπορεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.