Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Φουλ δράση αυτή την ώρα στα γήπεδα του KBV για το OPEN Ξυλορακέτας του Τρίτωνα Καλαμάτας (photos)

Με πολλές και καλές συμμετοχές βρίσκεται σε εξέλιξα αυτή την ώρα στην λευκή άμμο του Kalamata Beah Volley το τουρνουά Open Beach Racket που διοργανώνει ο Αθλητικός Ξυλορακέτας «Τρίτων» Καλαμάτας.

Νωρίτερα, και ενώ το τουρνουά εξελίσσεται με αρκετό κόσμο να παρακολουθεί τις προσπάθειες των αθλητών υπό τον καυτό ήλιο, ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Δημήτρης Θάνος, μας έδωσε μια πρώτη γεύση των γίνονται αυτή την περίοδο αλλά και όσα έπονται το φετινό καλοκαίρι σε επίπεδο διοργανώσεων ξυλορακέτας…

«Χθες και σήμερα διεξάγεται ένα πανελλήνιο όπεν με πάρα πολλές ομάδες, μεγάλη συμμετοχή. Οι κατηγορίες είναι 4 και οι μετρήσεις γίνονται με ένα σύστημα ραντάρ και έτσι προκύπτει μια κατάταξη σύμφωνα με την κάθε κατηγορία και στο τέλος με βάσει τους πόντους που έχει φέρει κάθε ομάδα κρίνεται ο νικητής.

Το τουρνουά είναι επίσημο, είναι πανελλήνιο, απλά λόγω των περιορισμών της πανδημίας δεν μπορεί να είναι πρωτάθλημα, αλλά Open και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει, ανεξάρτητα από ομάδες και συλλόγους, ακόμα και παιδιά από την παραλία δηλαδή μπορούν να έρθουν να συμμετάσχουμε, να μπούνε και να παίξουν!

Σκοπός είναι να μην πέσει το μπαλάκι κάτω! Το κρατάμε όσο δυνατόν πιο ψηλά με μεγάλη ταχύτητα και ανάλογα με την ταχύτητα το μηχάνημα μέσω ενός αλγορίθμου βγάζει τη βαθμολογία.» Μάλιστα οι ταχύτητες φθάνουν και ξεπερνούν τα 65 km την ώρα!

«Χρειάζεται δυνατό και σταθερό χέρι, σταθερή πορεία της μπάλας. Δεν είναι ανταγωνιστικό το άθλημα οι παίκτες δεν ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο. Είναι μια ομάδα που μπαίνει μέσα για να κάνει το καλύτερο δυνατό και στο τέλος ανταγωνιστές είναι οι ομάδες που παίζουν απέναντί τους.»

ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η επιτυχία που από τη πρώτη στιγμή είχε το εν λόγω τουρνουά προμηνύει πολλά περισσότερο για το πρώτο μετά καραντίνας καλοκαίρι κι όπως επισήμανε στο site του BEST ο πρόεδρος του Τρίτωνα οι προσπάθειες των μελών του επικεντρώνονται στην ανάδειξη του αθλήματος μέσω περισσότερων διοργανώσεων: «Είναι ένα πρώτο ξεκίνημα. Κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην πάει χαμένη αυτή η έναρξη. Έχουμε βγει μπροστά, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και με άλλο τουρνουά που θα γίνει εδώ στην Καλαμάτα. Φυσικά ως σύλλογος θα συμμετέχουμε σε αγώνες και στην υπόλοιπη Ελλάδα, να τιμήσουμε και εμείς τους ανθρώπους που ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους εδώ και τη συμμετοχή τους.»

Στα του συλλόγου, τα τελευταία χρόνια το έμψυχο δυναμικό αυξάνεται χάρη στην απήχηση που βρίσκει το άθλημα και στην περιοχή μας «Ο Τρίτωνας είναι μία ομάδα η οποία έχει ιδρυθεί το 2012 και με τις συγκυρίες και με τους ανθρώπους οι οποίοι παίζουν ξυλορακέτα έχει μια σταθερή πορεία μέχρι τώρα. Είχαμε πράγματι μια μικρή αύξηση τα δυο τελευταία χρόνια πριν την εποχή του κορωνοϊού η οποία σταθεροποιήθηκε. Ευελπιστούμε βέβαια από δω και στο εξής να μην έχουμε άλλους εξωτερικούς παράγοντες, «παρενέργειες» ή οτιδήποτε άλλο και τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά ώστε να έχουμε νέα αύξηση και περισσότερους αθλητές στο σύλλογο και στο άθλημα».

Σ.Τριάντου