Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Χάλκινος» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε ο Χασανάκος του Παμμεσσηνιακού ΑΣ

Επιτυχή αυλαία έριξε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων/Νέων και U21 που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης “Νίκος Παξιμαδάς”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Παρουσία της νέας ηγεσίας του αθλήματος με πρόεδρο τον Θεόδωρο Σιετή, και του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι Έλληνες Καρατέκα έδειξαν το υψηλό τεχνικό και ανταγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει  στο Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε με φυσικό επακόλουθο τις τόσες επιτυχίες που μας χαρίζει το εν λόγω άθλημα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος συμμετείχε με τον Αναστάσιο Χασανάκο που κατάφερε αν και σε μια νέα και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Ανδρών από 18 έως 21 να κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο και να ανανεώσει την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της χώρας μας.

Ο 18χρονος μεσσήνιος αθλητής επικράτησε στον πρώτο αγώνα με 3 – 0, στον δεύτερο ηττήθηκε 5-3 με αμφιλεγόμενο δίποντο του αντιπάλου στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα και στον τελικό για την τρίτη θέση κέρδισε κατά κράτος με 8 – 0 σε μόλις ένα λεπτό. Καθώς στο αγωνιστικό Καράτε οι αθλητές παίζουν τρία λεπτά καθαρό χρόνο και το παιχνίδι ολοκληρώνεται πριν εκπνεύσει ο χρόνος στην περίπτωση που ένας από τους δύο αθλητές έχει διαφορά 8 πόντων από τον αντίπαλο του.

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας που βρέθηκε στο πλευρό του αθλητή του δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέλαβε ο αθλητής του συλλόγου μας και κατ΄ επέκταση  για το μετάλλιο που κέρδισε μετά από σκληρές μάχες. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι ο Αναστάσης λόγω των πανελληνίων εξετάσεων και του COVID 19 δεν είχε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία άρα πήρε το μετάλλιο δίχως να έχει φθάσει  στο 100% των δυνατοτήτων του και σε συνδυασμό ότι ήταν ο μικρότερος ηλικιακά της κατηγορίας του, μας γεμίζει με αισιοδοξία για σπουδαιότερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει λάβει και την μοριοδότηση  του από το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Εφήβους».

Ο πρωταθλητής του Παμμεσσηνιακού Αναστάσης Χασανάκος τόνισε με αφορμή την κατάκτηση του μεταλλίου του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω με μετάλλιο και στην νέα κατηγορία που έλαβα μέρος, παρά το μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας που διαθέτει και παρά το γεγονός της ελλιπούς  μου προετοιμασίας λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων.  Αποδείχθηκε  πως η δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια με τους προπονητές μου μόνο τυχαία δεν είναι και κατάφερε να μας δικαιώσει. Πλέον ο στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε διεθνείς αγώνες και να φτάσω στην κορυφή της κατηγορίας μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τους γονείς μου, τους συναθλητές μου και όλους όσους πιστεύουν σε μένα και εύχομαι να φέρω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».   

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παμμεσσηνιακού, στην όδο Κλαδά 8, δίπλα από το Μέγαρο Χορού, υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών Ευάγγελου και Ιωάννη Ευθυμίου Μπούρα. Η προετοιμασία επικεντρώνεται στις δυο σημαντικές διοργανώσεις που θα γίνουν το Σεπτέμβρη. Ειδικότερα πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών καθώς και το αντίστοιχο πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων.