Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο

Ο Αλέξης Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάθεση των δύο τροπολογιών από τον Γιάννη Βρούτση και ιδιαίτερα για αυτή που αφορά στην εργασιακή νομοθεσία.

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά από 30 ώρες επίπονης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης φέρνει πραξικοπηματικά δυο τροπολογίες, οι οποίες, ουσιαστικά, καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Η κατάθεση των εν λόγω τροπολογιών προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής και την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Χαρίτσης: Μνημονιακές διατάξεις
«Με τις τροπολογίες αυτές αίρεται το αιτιολογημένο των απολύσεων και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν ξεκάθαρα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα. Επί της ουσίας πρόκειται για διατάξεις μνημονιακές, οι οποίες έρχονται μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. «Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός δεν παίρνει χαμπάρι αυτές τις μεθοδεύσεις. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και θα αντισταθεί σε αυτή την μεθόδευση», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.