TOP

Χαρίτσης: Θετικές οι προοπτικές – Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια – Ανάπτυξη και με τοπικές υποδομές

Στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν πλέον για την ελληνική οικονομία και στο στοίχημα της… απόδοσης αυτών στην πραγματική οικονομία

στάθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, o Αν. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

«Μετά την έξοδο στις αγορές είχαμε και κάποιες θετικές εξελίξεις που δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ένας σημαντικός διεθνής οίκος αναβάθμισε την πιστωτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας, που συνοδεύτηκε και από μια θετική προοπτική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, βλέπουμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων το οποίο δείχνει και μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία. Τα μηνύματα, λοιπόν, είναι θετικά το θέμα είναι πως χτίζουμε επάνω σε αυτά τα μηνύματα και πως προχωρούμε σε μια ανάπτυξη με στέρεες βάσεις.

Έχουμε τη δυνατότητα αυτή την στιγμή να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους που υπάρχουν στη διάθεσή μας για να υλοποιήσουμε έργα υποδομών σε όλη τη χώρα και να ενισχύσουμε την οικονομία… Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα, έχουμε μπροστά μας και το ορόσημο της ΔΕΘ…

Οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό επίπεδο είναι θετικές, το ζητούμενο είναι πως αυτές θα περάσουν στην πραγματική οικονομία και θα τις νιώσει ο Έλληνας πολίτης στην τσέπη του. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται… Νομίζω πως έχει γίνει μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα η οποία σταδιακά και παρ’ όλες τις οποίες έχουμε – και ποτέ δεν θα τις κρύψουμε – αποδίδει καρπούς και με μια προοπτική που για πρώτη φορά είναι θετική σε σχέση με την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και την επιτυχή, ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Αυτή είναι η προοπτική την οποία έχουμε μπροστά μας και για αυτήν εργαζόμαστε…»

O κ. Χαρίτσης αναφορικά, τέλος, με τις συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης για τις προτάσεις και το πακέτο έργων που μπορούν να συμπεριληφθούν στα ΣΔΙΤ σημείωσε πως στην σφιχτή οικονομική περίοδο που βρισκόμαστε «…στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατή χρηματοδοτική πηγή για να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομών. Κατά τη γνώμη μου, ανάπτυξη χωρίς τοπικές υποδομές δεν μπορεί να υπάρξει».