Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Χαρδαλιάς: Τέλος από αύριο οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Παύει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους  από αύριο , ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενώ από την Δευτέρα παύει να ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίσης από την Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας .
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Πρόκειται για μια νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία επιβεβαιώνει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οι οποίοι προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.

πηγη: in.gr