Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για 25 κλοπές στην Καλαμάτα – Είχαν “αρπάξει” πάνω από 33.000€

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (12.3.2019) το βράδυ και χθες (13.3.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 22 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, δύο (2) 22χρονους, έναν (1) 21χρονο και έναν (1) ανήλικο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας  Μεσσηνίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2018 έως προχθές (12.3.2019), στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -33.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκε ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε κατασχεθεί ακόμη ένα (1) όχημα, επίσης ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.