TOP

Όνειρο Συριζαϊκής νυκτός η διχόνοια στη ΝΔ

Όλες οι εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, χθες, με ταυτόσημα πρωτοσέλιδά τους, προανήγγειλαν τη ρήξη μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη. Από κοντά και η γνωστή εφημερίδα της 5ης φάλαγγας, που έγραφε στην πρώτη σελίδα πως «η συμμαχία Σαμαρά-Μητσοτάκη ράγισε και έχει πλέον ημερομηνία λήξης».

Του Σάκη Μουμτζή

Ας σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εφημερίδα εκπροσωπεί τον Ρασπούτιν. Έτσι θεώρησε τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων για τον Α. Λοβέρδο -που οι ίδιοι αργότερα αναίρεσαν- ως «βαρύ κατηγορητήριο για λάδωμα».

Είναι προφανές πως, όταν εφημερίδες που πρόσκεινται σε έναν πολιτικό χώρο, έχουν ταυτοχρόνως, ταυτόσημο πρωτοσέλιδο, τότε υπάρχει ένα καθοδηγητικό κέντρο που υπαγορεύει την πολιτική γραμμή.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά όλα τα έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ασχολούνται με την σχέση του Α. Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Διότι η πρόκληση εσωτερικής αναταραχής, μέσω υποβολιμαίων δημοσιευμάτων, είναι το μοναδικό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την ατζέντα.

Και ως γνωστόν η ατζέντα κυριαρχείται από τα θετικά πεπραγμένα της κυβέρνησης, όπως έδειξαν τρεις δημοσκοπήσεις.

Και το κυριότερο, φαίνεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Η κυβέρνηση λειτουργεί με γοργούς ρυθμούς, πραγματοποιεί τα όσα υποσχέθηκε και αμέσως δημιούργησε ένα άλλο, θετικό κλίμα και στην οικονομία και στην κοινωνία.

Επίσης, είναι γνωστό πως οι Συριζαίοι μισούν τον Α. Σαμαρά, καθώς με τη στάση του στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε αποφασιστικά στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που άλλαξε τον ρου της πολιτικής μας ζωής.

Μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή του, οδήγησε το κόμμα του σε δημοσκοπική πρωτιά, που όχι μόνον διατηρήθηκε, αλλά μήνα με τον μήνα διευρυνόταν.

Και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μέσα σε 40 ημέρες, τέσσερις φορές την νίκη στην Νέα Δημοκρατία. Ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ήταν διαφορετικό.

Δεν είναι τυχαίο, πως πριν από λίγες ημέρες, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μιλώντας για συμπαιγνία Σαμαρά-Μητσοτάκη. Τόσο πολύ τους πόνεσε, και με το δίκιο τους.

Ολα έχουν την εξήγηση τους.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι παντοδύναμοι. Εχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ελέγχουν τις 12 από τις 13 περιφέρειες, όλους τους μεγάλους δήμους, τα σωματεία και τις μαζικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Επιπροσθέτως, η εξουσία, ως γνωστόν, ενώνει.

Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα, το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης, μέσα από το οποίο εκφράζονται η Δεξιά, η Κεντροδεξιά, το μεταρρυθμιστικό Κέντρο και, όπως όλα δείχνουν, σε λίγο καιρό, θα εκφράζεται και ένα σημαντικό κομμάτι της Κεντροαριστεράς.

Τις ισορροπίες τις συντονίζει ο αρχηγός της παράταξης. Πάντα έτσι γίνεται στα μεγάλα, στα μαζικά κόμματα.

Συνεπώς, τα όσα υποστηρίζουν τα έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον… Ρασπούτιν, για ρήξη Σαμαρά-Μητσοτάκη εκφράζουν τα πολιτικά αδιέξοδα του κόμματος τους και τους μύχιους πόθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία προχωρεί αταλάντευτα στην υλοποίηση του προγράμματός της.