TOP

Ώρα ανακοινώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ! “Κλείδωσαν” τα ψηφοδέλτια με ανοίγματα στην κοινωνία

Tα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται για στενά κομματικά ψηφοδέλτια καθώς ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Σε αυτό άλλωστε επέμεινε από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει το σενάριο της διεύρυνσης και το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στις ευρωεκλογές ή δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν μικρότερα κόμματα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν περάσει από «κόσκινο» καθώς στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να έχουν κάποιο ατύχημα το οποίο θα τους στοιχίσει μέσα στην προεκλογική περίοδο. Το θέμα αυτό άλλωστε επεσήμαναν αρκετά στελέχη του κόμματος στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα καθώς μέχρι τώρα οι σίγουροι είναι ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και η Έφη Αχτσιόγλου. Σε αυτό ενδέχεται να ενταχθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ ακούγεται και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη. Οι πληροφορίες ανέφεραν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια συζήτηση με τον πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη χωρίς ωστόσο να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης θα «κατέβει» στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα.

www.newsit.gr

UPDATE

Σε σχέση με τη Μεσσηνία, οι ανακοινώσεις αναμένεται να έρθουν τις επόμενες ώρες, όποτε και θα έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία της κεντρικής επιτροπής. Ως βέβαιες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Αλέξη Χαρίτση, Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου τα ονόματα που “παίζουν” είναι αυτά των Νίκου Πατσαρίνου, Παναγιώτη Στέφανου, Ιωάννας Κοντούλη και Ερατώς Νασοπούλου.