Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

15 στρέμματα καμένης γης στη Θουρία, 10 στρέμματα στην Μπιρμπίτα – Υπό έλεγχο οι φωτιές

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας λίγο μετά τις 3 και μισή το μεσημέρι για φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή με ελιές στην Θουρία. Άμεσα στο σημείο έσπεσαν πυροσβεστικές δυνάμεις κατορθώνοντας γρήγορα να τη θέση υπό έλεγχο. 

Στο σημείο επιχείρησαν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες, 4 εθελοντικά και 4 του Δήμου με την φωτιά να καίει συνολικά 5 στρέμματα ελιές. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο σύμφωνα με την Π.Υ.

Στάχτη και απώλειες άφησε πίσω της η φωτιά…

Δεν πρόλαβε να ξεφύγει….

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ

Ένα διαφορετικό μέτωπο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να λαμβάνει ειδοποίηση για φωτιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή της Μπιρμπίτας στην Καλαμάτα. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 7 οχήματα, 14 πυροσβέστες, 3 εθελοντικές ΟΑΚ και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, 6 εθελοντικές πυροσβέστες και ρίψεις πραγματοποιήσαν 2 Πεζετέλ.

Υπηρξε ενημέρωση για ακόμα ενα περιστατικό φωτιάς , η οποία ξέσπασε σε οικία στην Σκάλα Μεσσηνίας και γρήγορα κατασβέσθηκε.

ΣΤΟ Νο3 ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 

Για την αυριανή ημέρα απαιατείται μεγάλη προσοχή καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της Π.Υ. από Ω/18:00/11-06-2024 έως Ω/18:00/12-06-2024 εκδηλώθηκαν 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία (1). Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.